Bucovina Rădăuți rămâne pe podiumul Ligii a 3-a

Bucovina Rădăuți este singura echipă dintre reprezentantele județului Suceava care a reușit să scoată un rezultat pozitiv etapa aceasta și care şi-a îndeplinit misiunea, cea de a se păstra pe podiumul Ligii a 3-a.

Deja nu mai sunt o surpriză rezultatele bune ale echipei antrenate de Dorin Goian și Daniel Bălan, munca, dăruirea și seriozitatea își spun cuvântul de la o partidă la alta. În această etapă, rădăuțenii s-au întâlnit cu ieșenii de la Ştiința Miroslava pe care numaidecât trebuiau să îi învingă pentru a-şi securiza locul al 3-lea și pentru a scăpa de egalitatea de puncte ce îi tot urmarea de ceva vreme. Așa au și făcut. Au reușit să îi învingă pe aceștia, spre bucuria spectatorilor care au venit astăzi să îi susțină. Partida a fost suştinuță pe un vânt care în nenumărate rânduri a influențat cursul balonului în aer și care a făcut în unele momente ca jocul ambelor echipe să fie unul dificil. Începutul de meci a fost unul echilibrat, cu ocazii din partea ambelor echipe, însă după jumătatea primei reprize, Bucovina Rădăuți a început să domine jocul, Ungurianu având o ocazie foarte bună de a marca în minutul 24, însă lovitura liberă executată de acesta a fost respinsă de către Martinescu. Egalitatea de pe tabelă a rezistat până în minutul 27, atunci când atacantul Iulian Ionesi deschidea scorul în urma unui şut de la 15 metri. Văzându-se conduși, ieșenii au încercat să egaleze până la pauză în nenumărate rânduri, Nemțanu şi Agrigoroaei fiind foarte aproape de a marca pentru Miroslava, fără succes însă deoarece Puianu a reușit în această partidă să își apere foarte bine poarta. În repriza a doua, jocul rădăuțenilor părea că pornește de la 0-0, cu aceeași poftă a echipei de a înscrie, încercând poarta lui Turiță. În minutul 52, Andrei Cerlincă reușea să dubleze avantajul Rădăuțiului cu un şut pe jos la colțul lung de la 28 de metri şi să stabilească totodată şi scorul final al partidei, acela de 2-0.

După acest meci, rădăuțenii rămân pe poziția a 3-a și o îndepărtează pe Ştiința Miroslava de ei. Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan își mai adaugă 3 puncte, acumulând 40, şi totodată apropiindu-se de cea care ocupă locul 2 în clasamentul Ligii a 3-a, Oțelul Galați, care surprinzător nu a reușit să îi învingă pe cei de la Botoșani II, întorcându-se acasă cu un singur punct. Astfel, diferența dintre cele 2 fiind acum de doar 6 puncte, iar cu 2 eșecuri ale gălățenilor și 2 victorii ale Bucovinei, aceasta poate urca pe locul al 2-lea, ceea ce este foarte probabil. Eu, cu siguranță ca mulți suporteri din acest județ, am toată încrederea că dacă va continua pe aceeași linie, această echipă va reuși să realizeze pe viitor mult mai mult decât o face acum și că va reuși să promoveze în scurt timp în eșalonul al doilea. De ce? Pentru că a dovedit de multe ori că se poate și pentru că este condusă de niște oameni serioși care sunt legați de performanță şi pentru care fotbalul a însemnat întotdeauna mai mult decât un simplu sport.

Bucovina Rădăuți se pregăteşte peste doar 2 zile să dea startul etapei a XXII-a atunci când se va deplasa la Pașcani, unde va avea parte de un meci împotriva unui adversar accesibil, CSM Pașcani.

Rezultatele etapei XXI din Liga a III-a, Seria I:

Vineri, 5 aprilie:

  • FC Botoșani II – Oțelul Galați: 3-3

Sâmbătă, 6 aprilie:

  • Foresta Suceava – KSE Târgu Secuiesc: 1-1
  • CSM Focșani – Metalul Buzău: 3-0
  • Şomuz Fălticeni – Sporting Lieşti: 0-5
  • Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava: 2-0
  • Gloria Buzău – CSM Pașcani: 2-1
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamț – Sănătatea Darabani: 3-0

Articol scris de: Nicoleta Humă

Sursa foto: Cristian Plosceac

Total
0
Shares
Related Posts