ASA Rarău Câmpulung Moldovenesc, o experiență inedită…

Duminica aceasta ne-am deplasat la Câmpulung, pentru a vedea la treabă echipa care a reușit să întoarcă clasamentul voturilor pe pagina noastră de facebook, asta deşi aproape toată familia GalbenVerde.ro simțea că vom viziona meciul dintre Juniorul Suceava ăi Viitorul Vereşti. Nu au fost de aceeași părere şi cei de la ASA Rarăul.

Înainte de orice, aș dori să vă readuc aminte cu cine urma să avem de a face. Doi oameni simpli, ca mine și ca tine, cel care citeşti acum, au construit în mai puțin de 5 zile o echipă de fotbal şi au reușit să o înscrie în Liga a 4-a din județul nostru. Este vorba despre Daniel Surpatu şi Andreea Ardealeanu, soț şi soție. Poate că nu au avut succesul celebrului Ştefan Mandachi, dar aceşti oameni simpli au decis să schimbe comunitatea în care trăiesc, aruncându-se într-o luptă pe care nici măcar ei nu o anticipau, ca să nu mai zicem de imaginat. Mă rog, trecând peste toate detaliile organizatorice, aceşti doi oameni simpli, au reuşit să facă ceea ce nu au reuşit alții timp de mulți ani.

ASA RARĂUL Plini de surprize, au întors şi soarta voturilor de pe pagina noastră de Facebook, iar premisele deveneau din ce în ce mai bune. Am ajuns la poarta stadionului şi am observat o suprafață de joc mult peste nivelul Ligii a 4-a, chiar şi peste nivelul Ligii a 3-a. Terenul era drept perfect, aranjat cochet şi tribunele intrate în renovare. Primăria a decis că este timpul să modernizeze oarecum stadionul, lucrările urmând să se încheie în luna mai.

Ca să nu vă mai țin în suspans, o să vă spun că echipa gazdă nu a reușit să concretizeze ambiția celor din conducere, iar nuca CSO Siretul Dolhasca a fost cam tare, scorul final fiind 1-4, în favoarea echipei vizitatoare. Din punctul meu de vedere, scorul este puțin nemeritat, pentru că ASA Rarăul a jucat binişor în prima repriza, iar diferența s-a facut imediat după intrarea pe teren, pentru Dolhasca, a jucătorului Sergiu Beclea, care a reușit să marcheze de 2 ori şi să ofere şi 2 pase de gol.

Golul celor de la ASA Rarăul a venit pe finalul meciului, în minutul 90+1, când, Andrei Cherariu, a obținut un penalty şi apoi l-a transformat. De altfel, Andrei Cherariu, a fost şi cel mai bun jucător al echipei gazdă, un alt remarcat fiind Alex Ferari, un tânăr de doar 17 ani. Din nou, Dolhasca a dominat tot meciul, acesta este un adevar, însă victoria importantă de duminică se datorează şi faptului că jucătorii din Câmpulung nu sunt încă omogeni, nu comunică suficient de mult pe teren și probabil undeva pe la jumătatea reprizei secunde au început să obosească. Lucruri care se vor îmbunătăți şi probabil vom vedea altă față a echipei din sezonul viitor.

Uneori însă, nu scorul este cel mai important, chiar dacă, zic unii, fotbalul se joacă pe goluri. De ce nu este important scorul? Pentru că în momentul în care ne pregăteam să părăsim incinta stadionului am auzit întâmplător doi bătrânei care au tras o concluzie halucinantă: „mai bine să ia câte 4, să ia şi câte 5, decât să nu avem deloc fotbal, atâta timp am așteptat să vad iar fotbal la Câmpulung şi acum să ne plângem de el? Bravo lor că joacă pentru noi!”, am încercat să reproduc cât mai exact. Ei, şi când auzi asemenea lucruri… mai contează scorul? Poate că jucătorii din echipă încă nu sunt conștienți de ce au reuşit să facă, poate că nici cei care au înființat echipa încă nu sunt conștienți de impactul pe care îl are echipa pentru comunitatea de acolo, poate că oamenii simplii s-au săturat să aștepte mereu să primească ceva, şi cei de la Câmpulung au trecut la fapte. Ce nebuni!? Da, zic unii că fotbalul se joacă pe goluri, eu vreau să zic că fotbalul la Câmpulung se joacă… Pe ce? Unde există ambiție şi voință, vor urma şi rezultate, poate nu astazi, poate nici luna viitoare, dar vor urma cu siguranță. Şi e mai bine să se joace, decât să se piardă! În altă ordine de idei, vom lua o pauză de 2 săptămâni cu turul județului, întrucât vom fi prinşi cu alte activități fotbalistice. Rămâneți aproape de noi!

Mulțumim sponsorilor noştri: Ayan Construct și Marius Girigan Photography

Le mulțumim și partenerilor noștri: AJF Suceava și NEst-TV Channel.

Articol scris de: Lucian Acxanei

Total
0
Shares
Related Posts