Sponsori Sponsori

Andra Vasiliu: Tânăra arbitru care își face drum în lumea fotbalului cu pasiune și perseverență

Andra Vasiliu este o tânără promițătoare în lumea arbitrajului de fotbal din România. La doar 25 de ani, ea a reușit să își croiască un drum în această lume, după ce a renunțat să mai joace fotbal la echipa de Liga I CS Armonia pentru a urma o carieră de arbitru. Și-a dezvoltat abilitățile și cunoștințele în domeniul educației fizice și sportului, obținând un Master în Educație Fizică și activități extracuriculare, precum și o diplomă de licență în educație fizică și sport, specializându-se în educație fizică și kinetoterapie.

Deși a început arbitrajul relativ recent, Andra a reușit să se impună rapid și să capteze atenția președintelui subcomisiei de la Fălticeni, care a invitat-o să susțină un examen și să devină arbitru. Primul meci arbitrat a fost o experiență inedită, unde a trebuit să renunțe la rolul de jucător și să urmărească jocul cu o altă perspectivă. De atunci, Andra a arbitrat numeroase meciuri în fotbalul județean în care s-a confruntat cu unii jucători și delegați care nu cunoșteau regulamentul și care au încercat să protesteze împotriva deciziilor sale corecte.

”Cel mai dificil meci arbitrat de mine a fost a fost în urmă cu aproximativ un an chiar la nivel de județ în Liga a IV-a. Treceam printr-o perioadă destul de dificilă pentru că pierdusem pe cineva drag, iar în urma unei decizii (off-side) delegatul și antrenorul echipei gazde au început să-mi adreseze tot felul de injurii chiar și colegilor mei. Deși aceștia au fost eliminați, au mers în tribună și au continuat. Atunci cu toate emoțiile și tot ce simțeam știind că eu am luat decizia corectă, a fost singura dată când am vrut să plec de pe teren pentru că nu mai făceam față lipsei lor de educație.”, își amintește tânăra arbitru.

Cu toate acestea, Andra a reușit să depășească aceste provocări și să se concentreze pe ceea ce știe să facă cel mai bine – să arbitreze meciuri de fotbal. Ea este mereu pregătită pentru meciuri, începând cu planificarea și organizarea cu colegii de arbitraj, pregătirea echipamentelor și, în cele din urmă, discutarea regulilor și așteptărilor cu echipele.

De asemenea, Andra este un instructor talentat și dedicat, având experiență în predarea înotului copiilor și lucrul cu copii cu dizabilități în bazin și în clinici și fundații.

”Îmi place sa fiu înconjurată de copiii și îmi place să lucrez cu aceștia, astfel cât de des am avut ocazia am lucrat cu aceștia ca instructor de înot la Baza de Agrement Nada Florilor Fălticeni, dar am lucrat și cu copii cu dizabilități atât în bazin cât și la anumite clinici și fundații.”, a mai transmis Andra.

Pe viitor, Andra își dorește să continue să evolueze și să arbitreze meciuri la niveluri din ce în ce mai înalte, cu obiectivul final de a arbitra meciuri la Liga a II-a și, poate, chiar mai sus. Însă nu uită primii săi pași în cariera de arbitru și le încurajează și pe alte fete să aibă încredere în ele și să încerce să-și urmeze visul.

Total
0
Shares
Related Posts