Aerostar Bacău, încă un sezon în Liga a III-a?!

Liderul seriei I a Ligii a III-a, Aerostar Bacău resimte criza provocată de Covid-19 și anunță prin președintele clubului, Doru Damaschin că are șanse mici să participe în Liga a II-a din sezonul următor. Formația băcăuană a fost anunțată ca echipa care va promova din seria I a Ligii a III-a în urma deciziei FRF de înghețare a campionatului. Băcăuanii s-au clasat în urma celor 16 etape pe primul loc la o diferență de 7 puncte față de ocupanta locului secund, Foresta Suceava. 

”Un alt aspect care, de fapt, constituie principalul motiv care ne face să fim moderați în entuziasm este ingrijorarea privind încotro merge economia mondială și în particular industria de aviație. În industria de aviație activează și sponsorul nostru principal, Societatea Aerostar.

În contextul instalării pandemiei, industria aeronautică a înregistrat scăderi ale vânzărilor cu 40%-60%. Pe acest trend descendent al cifrei de afaceri, se înscrie și compania Aerostar S.A.

Consecința pentru club? O diminuare la fel de dramatică a surselor de finanțare a clubului în perioada următoare de 2-3 ani de zile. Pe lângă acest aspect va mai apărea ceva. Creșterea estimată a costurilor de participare în Liga 2.

Luând în calcul toți acești factori, noi, conducerea, nu am găsit până acum acea strategie de activitate sustenabilă a clubului. De aceea, nu ne pripim, ci analizăm modul în care vom proceda pe viitor.

Cert este că avem nevoie de o restructurare a clubului, pentru a asigura continuitatea activităților acestuia. Din această cauză, este posibil orice: chiar neînscrierea echipei în ediția viitoare a campionatului Ligii 2. Dar o decizie finală vom lua după ce cunoaștem cu precizie cum va fi organizată competiția din liga secundă (o serie, două serii)”, se arată în comunicatul semnat de președintele Aerostar Bacău, Doru Damaschin, citat de Liga2.ro.

Chiar și în cazul acestui scenariu, Foresta Suceava nu va putea profita de problemele financiare cu care se confruntă formația băcăuană, iar acest loc va fi cedat echipei de pe locul al 16-lea în Liga a II-a.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts