Acasă zmei, în deplasare mielușei

Mai în glumă mai în serios Foresta ar trebui să facă o solicitare către forurile decizionale ale FRF să joace toate meciurile pe teren propriu. Dacă în deplasare echipa pregătită de Ivan Gvozdenovic arată ca o formație mică, fără prea mari pretenții și venită să obțină maxim un punct, pe Areni lucrurile sunt total opuse.

În cele 4 jocuri de acasă din 2022, Foresta are tot atâtea victorii și un golaveraj de invidiat cu 14 goluri marcate și doar unul primit. Astăzi, victima galben-verzilor a fost Dante Botoșani. Liderul seriei venit la Suceava cu un prim ”11” din care în mod ciudat au lipsit numele lor grele. Gorovei, Lozneanu, Căinari sau Codău au luat loc pe banca de rezerve, iar căpitanul lor Andrei Dumitraș s-a accidentat la încălzire.

Sub aceste auspicii, meciul a început în nota clară de dominare a gazdelor care la jumătatea primei reprize conduceau deja cu 2-0. Primul gol a fost înscris de activul Iosif Netbai care a reulat printre picioarele lui Zvoronciuc după un penalty ratat în primă fază de Luka Merdovic. La doar trei minute după Marian Ilie îl lansează perfect pe Serghei Trofan care trage cu sete la colțul scurt majorând avantajul Forestei.

De la 2-0 și până la final s-a jucat mai mult in jumătatea gazdelor care puteau să mai înscrie pe contraatac cel puțin odată, dar Odoh Chika, Giani Unghianu sau Samson au ratat de puțin golul trei. Au fost și câteva șanse importante de a înscrie și pentru cei de la Dante, dar fie Checicheș fie lipsa de inspirație la finalizare a făcut ca în dreptul golurilor oaspeților să fie trecut un ”0”.

De menționat că în minutul 85, Alexandru Arnold a văzut al doilea cartonaș galben la un duel care a părut corp la corp cu un adversar. Așadar, Foresta se apropie la două puncte de primul loc cu patru etape înainte de jocurile de la baraj. Dacă locul la baraj probabil va fi adjudecat matematic etapa viitoare, trupa de pe Areni are alte două mari ecuații de pus la punct.

Locul 1 care cel puțin pentru moment scutește de o dublă manșă cu Oțelul, iar mult mai important jocul din deplasare. Dacă până la baraje Ivan Gvozdenovic și colaboratorii vor reuși să rezolve această problemă șanse reale de a trece de cele două baraje există, în caz contrar dacă pe teren străin Foresta va arăta la fel meciurile de la Focșani sau Galați atunci vor fi doar galopuri de sănătate pentru adversari.

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Tudy BT

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts