Sponsori Sponsori

A fost anunțată lista de 26 de rugby-iști convocați la lotul național al României U18

CSS Gura Humorului și LPS Suceava vor fi reprezentate de trei rugby-iști pentru Campionatul European U18 ce are loc între 1-10 octombrie la Rustavi, în Georgia.

Naționala de U18 a României va participa între 1-10 octombrie la Campionatul European U18 ce are loc la Rustavi, în Georgia. În urma stagiului de pregătire și a meciului de selecție pe care România U18 l-a susținut cu Selecționata Muntenia U18, staff-ul tehnic a ales 26 de jucători care vor reprezenta România la Europene. Căpitanul echipei este Ștefan Cojocariu. Printre jucătorii selecționați de către staff-ul echipei naționale se află și următorii sportivi: Mihai Iulian Hodeniuc (CSS Gura Humorului), Sebastian Matei Rusu (CSS Gura Humorului) și David Balan (LPS Suceava).

România va debuta la Campionatul European pe 2 octombrie, în sferturile de finală întâlnind Spania, de la ora 11:45 (ora României). Meciul poate fi urmărit în direct pe Rugby Europe TV.

Pregătirea și deplasarea sportivilor la Campionatul European U18 este susținută de către Ministerul Sportului și de către partenerul Federației Române de Rugby, CEC Bank.

“Este o energie pozitivă în echipă, copiii sunt dornici să vină la națională, să joace. Din păcate au multe lipsuri tehnice, este generația 2004, copiii care au suferit cel mai mult din cauza pandemiei de covid, cu activitate sportivă suspendată, la fel și competițiile. Anul trecut nu au fost multe echipe înscrise în campionat, astfel că acestei generații îi lipsesc meciurile, competiția. Dorința lor de a juca și de a face performanță este uriașă și mă bucur că sunt copii cu care poți construi lucruri. Am reusit să aducem și câțiva jucători care evoluează în afara țării și sperăm să ne ajute ca plan de joc pentru că ei au mult mai multe meciuri disputate. Ținând cont de faptul că este o selecționată de U18, pe care trebuie să o creștem, ce ne dorim este ca acești copii să aibă un contact cât mai bun cu nivelul international și să reprezinte România cu mândrie, să-i facă mândri pe cei care îi urmăresc. A fost un stagiu scurt de pregătire, mă bucur că am putut avea acel meci cu Selecționata Muntenia unde am reușit să vedem toți copii și ce calități au, pentru acest lucru doresc să le mulțumesc pentru ajutor celor care s-au ocupat de Selecționată, a fost important pentru noi să jucăm acest meci. Am ales 26 de jucători care credem că ne pot reprezenta cât mai bine. Meciuri de felul acesta, cum am jucat, copiii ar fi trebuit să aibă în fiecare weekend. Trăim o perioadă destul de dificilă, sper însă ca pe viitor să fie mai bine. Obiectivul pentru Campionatul European este să ne menținem în această divizie, iar copiii să performeze individual și colectiv, să-și exprime toate calitățile pe care le au. Este o generație care va fi doi ani U20 și este foarte important ca ce implementăm acum cu ei, să putem dezvolta în anii următori, să putem crește copii pentru Selecționata Lupilor și echipa națională”, a declarat Marius Tincu, director tehnic României U18.

România U18 pentru Campionatul European:
Pilieri: Ștefan Ciocârlan (RFC Colchester), Alexandre Stoian (Castres), George Motrea (CSM Constanța), Raul Uzbasich (CSM Constanța), Alexandru Popa (CSM Constanța)
Taloneri: Mario Perici (CSM Constanța), Mihai Iulian Hodeniuc (CSS Gura Humorului),
Linia a doua: Costel Vasilache (CNAV Dinamo), Marcel Suvoială (CSS Bârlad), Ștefan Motrea (CSS Bârlad)
Linia a treia: Sebastian Matei Rusu (CSS Gura Humorului), Andrei Rusu (CSA Steaua), Andrei Irimiță (Rugby Club Aachen), Andrei Ioan Schutz (CSS 2 Baia Mare)
Mijlocaș la grămadă: Eduard Vîlcu (CSA Steaua), Rares Mârzac (CSS Bârlad)
Mijlocaș la deschidere: David Balan (LPS Suceava), Andrei Bucsa (CSS 2 Baia Mare), Ștefan Cojocariu (CNAV Dinamo)
Centri: David Pătru (CSA Steaua), Alexandru Neagu (CSM Constanța), Ștefan Alexandru Petrescu (Worcester Academy)
Aripi: Daniel Neagu (ACSO Pantelimon), Matei Costache (CNAV-Dinamo)
Fundaș: Antonio Petrescu (ACSO Pantelimon), Dragoș Paoleta (CSS 2 Baia Mare)

 STAFF: Marius Tincu – director tehnic, Dănuț Dumbravă – antrenor, Marius Codea – antrenor, Dan Wanya Crîngu – doctor, Rareș Manolache – manager

Campionatul European U18, Rustavi, Georgia
Sferturi de finală:
2 octombrie
Portugalia – Germania ora 10:00
România  – Spania ora 11:45
Belgia – Țările de Jos, ora 13:30
Georgia –  Cehia ora 15:15

 Semifinale: 5 octombrie
Finale: 9 octombrie

 Toate meciurile vor fi transmise în direct de Rugby Europe Tv, pe platforma rugbyeurope.eu, accesul putând fi făcut după crearea unui cont gratuit.

 

Sursa foto: Rugby România

Total
0
Shares
Related Posts