Din Ștefan cel Mare în Cetatea lui Ștefan

Suporterii pot decide soarta unui meci, Foresta are nevoie de susținerea noastră în meciul cu UTA Arad.

Când am început a înțelege fotbalul undeva pe la unsprezece ani, am realizat un lucru tragic: tatăl meu nu ținea cu ăia care trebuie. S-a poziționat mereu ca fiind un dinamovist adevărat, însă niciodată nu a încercat măcar puțin să îmi impună prin tradiție să fiu de aceeași parte a baricadei, așa că s-a pricopsit în familie cu un stelist. Tata era mult mai înfocat decât mine, era mai vulcanic și mai agitat de fiecare dată când juca echipa lui. A iubit enorm trei jucători de la Dinamo: Florin Răducioiu, Ionel Dănciulescu și Florentin Petre! În zilele de astăzi, tata e atașat de Steliano Filip. Nu mai are patosul pe care îl avea acum câțiva ani, pentru că fotbalul a pierdut din emoție, pentru că derby-urile sunt prea multe și prea puțin atrăgătoare, însă în momentul în care a aflat că unul din idolii lui vine antrenor la Suceava, pot să jur că am văzut iar licărirea din ochii lui. 

Suporterii de rezultat nu vor recunoaște, însă Foresta a reușit o lovitură de imagine grozavă în momentul în care a anunțat numirea ca principal al celui poreclit “Piticul”. O să spună că nu are experiență ca antrenor principal, că nu va fi pregătit pentru Suceava, dar, când ai 52 de meciuri pentru echipa națională și 6 goluri marcate, cred că experiența câștigată acolo e mai mult decât am avut vreodată la echipă. Pe Florentin îl recomandă munca și faptul că niciodată nu s-a dat bătut, că a stat chiar și doi ani departe de gazon și totuși nu a cedat. Cred că exact asta ne trebuie în momentul actual la echipă! S-a retras din fotbal, nu înainte de a declara gazonul din Ștefan cel Mare ca fiind “sacru”, iar acum, vine în cetatea lui Ștefan să-și înceapă cariera de antrenor principal! Depinde de mine și de tine, să fim lângă el, meci de meci, astfel încât atunci când pleacă de la Suceava, să declare despre orașul nostru că e “sacru”! 

Am apucat să vorbesc puțin cu noul antrenor al echipei. Sigur că orice suporter ar avea mii de întrebări pentru unul dintre cei mai emblematic jucători români. Eu am vrut să știu un singur lucru: de ce a ales să vină la Suceava. Petre mi-a răspuns simplu, neașteptat și frumos: “ Suceava merită o echipă în liga 1”. Poate că pare departe în acest moment liga 1, dar, priviți esența cuvintelor celui care își va duce sâmbătă debutul de principal în liga a 2-a. Nu a vorbit despre ce vrea să demonstreze, despre ce a învățat, despre proiecte, despre grupuri unite și jucători valoroși. Florentin Petre a vorbit despre noi, despre ceea ce merităm noi, suporterii. Cuvintele astea m-au blocat și nu mi se întâmplă des. Lui Florentin Petre i-au trebuit două minute să mă câștige, iar afirmația lui este prima declarație de dragoste pentru publicul sucevean.  

Pentru mine sâmbătă va fi un meci important, mă duc să susțin un om care a purtat tricolorul, care se află la început de drum, mă duc să-l susțin pentru tata și merg pentru că am senzația că exact un fotbalist de anvergura lui Florentin Petre, îi lipsea echipei astea nebune! Sâmbătă o să fiu lângă voi, cei care ați demonstrat că suntem cei mai frumoși suporteri din liga a 2-a!

 PS:  Jucăm cu ăia pe care o să-i batem! 

Autor: Acxanei Lucian

 

Total
0
Shares
Related Posts