15 ani trecuți degeaba

Un eveniment petrecut acum două zile a răscolit în mine amintiri imposibil de uitat din perioada mea adolescentină petrecută pe stadion. E vorba despre captura făcută de câțiva membri ai grupării Cavalerii Nordului Suceava care s-au întors de la vecinii din Botoșani cu steagul de gard al grupării North Legion Botoșani.

În lumea fenomenului ultras acest act e perceput ca o mare victorie, motiv de mândrie și superioritate față de rivali. Brusc auzind de acest lucru mi-am adus aminte de meciurile din Liga a II-a și din Cupa României dintre cele două orașe, meciuri ce mereu au avut o încărcătură specială, coregrafii demne de prima divizie și intensitate atât în teren cât și în tribune.

Odată cu ascensiunea botoșănenilor din punct de vedere fotbalistic, această rivalitate s-a mai estompat ultimul duel oficial dintre o echipă ce reprezintă orașul Suceava și una din orașul vecin datând de mai bine de un deceniu. Nu cred că există sucevean care să nu-și dorească din nou să vadă aceste derby-uri locale.

Din exterior pare că acest moment se apropie cu pași repezi. Dar oare așa o fi?! FC Botoșani e lanterna roșie a primei divizii în timp ce ACS Foresta Suceava e lidera Seriei I în Liga a III-a.

Dacă vecinii sunt aproape condamnați la o retrogradare neavând nici un succes în 14 etape, Foresta e ajutată actualmente doar de clasament. Deși ocupă prima poziție, trupa de pe Areni e în continuare într-o situație financiară precară, fără salarii primite pe ultimele 3 luni, iar incertitudinea e la ea acasă.

Dacă cel mai probabil Botoșani va veni la întâlnire, am teama că noi nu vom putea onora cu prezența. Declinul nostru a venit la pachet cu progresul lor, acum declinul lor e posibil să aducă sfârșitul nostru.

Aveam 14 ani când cu un hanorac verde primit cadou de ziua mea m-am ridicat de pe băncile de la tribuna a doua la golul lui Celpan din meciul de Cupă din 2008. Au trecut 15 ani, au rămas doar amintirile, iar anii s-au scurs fix degeaba!

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts