1 decembrie cu ”arma” în mână

Ziua națională a României stârnește pentru fiecare dintre noi sentimente naționale mai intense decât oricare altă zi din an, tancuri pe străzi, armata, și peste tot tricolorul, n-ai cum să nu fii atins măcar în adâncul sufletului. Eu am sărbătorit astăzi ziua poporului nostru cu arma în mână! Dacă sunteți nedumeriți vă explic mai jos.

Mă rog, nu era chiar o armă adevărată ci o replică 1-1, un AK 47 veritabil ca greutate și dimensiune. Să vă explic, aveam de ales între a urmări parada de 1 Decembrie din orașul nostru, sau a merge la un joc de AIRSOFT organizat de „Asociația Sportivă de Airsoft Legiunea a Treia-ASALT„ un grup la început de drum pe meleagurile noastre bucovinene, dar cu multă ambiție și din ce aveam să constat, răbdare și gata mereu să îți ofere sprijin. Deși am aproximativ doi ani de când m-am rezumat doar la a comenta și discuta sportul, am decis fără să stau pe gânduri că ar fi cazul să încerc ceva ce pare destul de inovator pentru un oraș mic și monoton precum Suceava.

Bun, ajuns la Tișăuți, în luncă, mi-am primit replica unei arme, un scurt instructaj care a fost foarte profesionist, un „safety first” care a fost scurt și nu plictisitor și ne-am apucat de joc. Bine, impropriu spus joc, pentru că aveam să aflu imediat după prima rundă că în acest sport contează foarte mult să asculți de un lider (ceea ce eu nu am făcut în prima rundă), contează mai mult camaradul de lângă tine (nici asta nu am știut) și mai puțin persoana ta. Așadar echipa mea a pierdut prima întrecere, întrucât eu nu am fost destul de inspirat să fac doar ceea ce trebuia să fac, adică să apăr un flanc, am decis să mă aventurez puțin, am fost nimerit, un flanc gol, de aici trageți voi concluziile. Bine, jocul nu cred că a fost atât de simplu precum am scris eu acum, dar în linii mari cam asta s-a întâmplat.

În runda a doua am înțeles să mă dedic mai mult echipei, am stat pe o poziție defensivă și i-am ajutat pe colegi să câștige. Nu știu cât de mult a contat doar aportul meu, pentru că fiecare ne-am făcut datoria. Airsoft-ul în sine este foarte complex, deși la prima vedere, tragi cu arma cu bile de plastic, simplu nu? Ai nevoie de strategie, trebuie să aștepti chiar și la un joc minimalist, (pentru că am înteles că jocurile profesioniste dureaza și 48 de ore), trebuie să fii atent la tot ce mișca și strategia se schimba foarte des în mintea ta. Într-un final, pentru că mi-aș dori să închei discuția despre jocul de astăzi și să vă povestesc ceva mult mai important, vreau sa mentionez că au fost jocuri de tip cucerire steag și jocuri de aparare și cucerirea unei baze.

Aproximativ 3 ore și jumătate în pădure, cu pușca în mână, lângă camarazi, a fost prea puțin. Libertatea și sentimentul de eliberare de după, a fost neprețuit. Eram și trist că se întunecă și jocul se sfârșește, eram trist și pentru că nu am fost săptămânile trecute, dar eram linistit. Acolo, unde singurul sunet care te face să regreți că joci este sunetul „mort” pe care îl auzi de la un camarad, suntem iarăși noi, românii adevarați. În drum spre casă îmi aduc aminte de sunetul frunzelor de sub picioare, uneori o creagă ruptă îți dădea impresia că ai fost văzut și eventual se trage înspre tine, sunetul pe care îl fac copacii la o pală de vânt și știi că ăla e startul unei nebunii, în care rafalele de replică se aud scurt și întrerupt, iar apoi se aude un „mort” și ridici corpul de pe pământul rece să îți recalculezi strategia! Fiorul pe care îl simți în momentul în care îi vezi pe cei din echipa adversă venind spre tine, sau chiar când îi observi că se îndreaptă spre un coleg rămas descoperit. Ce fac? Cum fac? Ai nevoie să iei o decizie rapid și trebui să fie una bună!

Sigur, este un sport barbatesc, eu însă am scăpat fără nici o vânătaie de această dată, (la fel și ceilalți jucători), puțină mizerie pe haine, dar a meritat. Înainte spuneam mereu că în orașul ăsta nu este nimic de făcut, probabil că nu priveam unde trebuie, airsoftul este într-adevar ceva nou și inovativ, un sport de echipă și un sport de acțiune, iar duminicile știu acum cum să le petrec: voi fi lângă camarazi, haiducii care înteleg că viața asta nu se trăiește doar din mâncăruri bune și un pahar de 40 grade, că uneori ca să detoxificăm sufletul trebuie să ne întoarcem la origini și că natura este aliatul nostru.

           Așadar, vă invit și pe voi, măcar să fiți curioși de un singur joc să întrebați sau să participați săptămâna viitoare. Jocul a fost organizat de Asociația Sportivă de Airsoft Legiunea a Treia-ASALT, îi găsiți și pe Facebook la pagina cu același nume, cât și telefonic la numerele: Marius Lup alias Dacul – 0753 111 621 , sau Marius Mîndrilă alias Marshall – 0745 537 592.

Da, că m-am luat cu poveștile și încă nu am menționat, nu este nevoie să aveți decât spirit de aventură, să iubiți natura și să fiți gata să stați umăr lângă umăr cu un camarad. Toate celelalte vă vor fi puse la dispoziție de Asociația ASALT. Așadar, ne susținem sau ne atacam duminica viitoare?

 

Articol scris de: Lucian Acxanei

Total
0
Shares
Related Posts