Sponsori Sponsori

Sucevenii trebuie să afle și asta…

Data de 12 iunie 2023 e data care cu siguranță va rămâne în istoria modernă a fotbalului sucevean.

Ceea ce se anunță a fi o conferință de presă clasică s-a transformat într-un adevărat tir de acuzații ale conducerii tehnice și administrative a Forestei la adresa foștilor conducători ai clubului și paradoxal încă actuali factori de decizie. Să o luăm pas cu pas.

Acum câțiva ani ajung la Suceava cu scopul declarat de a salva fotbalul local anumiți oameni de afaceri moldoveni. Alături de conducerea administrativă de la acea vreme formată din Andrei Ciutac în calitate de președinte și Mihai Ungurean în poziția de vicepreședinte aceștia s-au remarcat doar prin aducerea la Suceava a unor antrenori cu nume și prin ratări succesive ale promovării într-un eșalon superior. Dacă președintele executiv Andrei Ciutac era o prezență constantă la conferințele de presă organizate de club sau la emisiunile de la televiziunile locale, ceilalți membri din organigrama Forestei au fost tot timpul pe modul “Carla’s Dreams”, fiind rar văzuți la față de publicul sucevean.

Vara anului trecut părea din exterior să aducă finalul acestei epopei odată cu schimbarea din temelii a organigramei clubului. Andrei Ciutac a fost înlocuit din funcție cu Gabriel Clim, Mihai Ungureanu cu Marian Bordeianu, iar pe banca tehnică a Forestei a venit Dorin Goian. Abia astăzi, la un an distanță de la aceste schimbări, am aflat cu stupoare că frâiele clubului sunt în continuare în mâinile unei părți din fosta conducere care făcând în continuare parte din consiliul director al echipei a luat în acest timp decizii pe munca și efortul altora. Și ca totul să fie complet, aceștia, pentru a renunța la funcțiile onorifice, solicită sume deloc mici de bani pe care susțin că de-a lungul timpului le-au investit la Suceava.

Apogeul conferinței de astăzi a fost reprezentat de momentul în care Gabriel Clim a spus că datoriile clubului acum fix un an erau de 4 ori mai mari față de momentul venirii acestora la conducerea Forestei în condițiile în care echipa locală de fotbal a avut mereu un buget peste media eșalonului al treilea. Acum câteva zile adresam tot aici o întrebare referitoare la o discuție apărută în spațiul public local cu privire la promovarea Forestei.

Adresez prin acest articol în numele tuturor iubitorilor de fotbal din județul Suceava următoarele întrebări menită să aducă și mai multe întăriri conferinței de presă de astăzi.

  • Care erau datoriile clubului Foresta în momentul preluării acesteia de către conducerea formată din Andrei Ciutac, Mihai Ungurean, Ion Lozovan și restul factorilor de decizie din club?
  • Care erau datoriile clubului Foresta acum un an în momentul schimbării conducerii administrative?
  • Care sunt datoriile actuale ale clubului Foresta Suceava club finanțat în proporție covârșitoare din banii sucevenilor?

Așteptăm din partea oricărei persoane direct implicate un răspuns concret cu argumente logice și raționale.

Sucevenii trebuie să afle în ceasul al 24-lea pe ce se s-au cheltuit și pe ce se cheltuie banii lor!!!

 

 

Articol scris de: Dragoș Negură

 

Total
0
Shares
Related Posts