Sponsori Sponsori

Suceveanca Lăcrămioara Perijoc va boxa pentru România la Campionatele Europene

Cinci pugiliste au fost selectate în lotul României pentru Campionatele Europene de box feminin de la Budva – Muntenegru din perioada 14-22 octombrie. În fruntea lor se află suceveanca Lăcrămioara Perijoc, vicecampioana mondială, și Claudia Nechita, locul cinci la JO de la Tokyo, principale favorite la o medalie continentală.

„Patru dintre sportivele noastre au destul de multă experiență, între care Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială în acest an. Noi mergem la Budva cu gândul la titlu, pentru că avem un lot compact și valoros. Federația a stabilit ca obiectiv una-două medalii. Obiectivul meu personal este cinci medalii. Nu pot să spun că mă duc acolo cu o fată care nu are șanse, pentru dacă nu avea șanse nu o duceam. Ele au șansa lor, sigur depinde și de norocul pe care îl au la tragerea la sorți. Dar dacă fac tot ce depinde de ele eu am încredere că pot face o figură destul de frumoasă”, Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului de senioare.

Sportiva originară din Zamostea va urca în ring la categoria 54 de kilograme. Lăcrămioara Perijoc este campioană europeană en titre, cucerind medalia de aur la ultima ediție a Europenelor 2019, disputată în Spania, în timp ce Nechita a ocupat locul cinci atunci. La Alcobendas, România a participat cu șapte pugiliste și a cucerit o singură medalie, iar Lăcrămioara Perijoc a învins-o în finala categoria 54 kg pe rusoaica Karina Tazabekova.

Total
0
Shares
Related Posts