Ștefan Cană: ”Am avut zile când nu aveam să-mi iau o sticlă cu apă sau nu aveam ce să mănânc”

Un articol despre cum își bat unii joc în continuare de fotbaliștii Forestei Suceava și cum își așteaptă aceștia salariile cu lunile. 

Un lucru este cert și anume că în ultimii ani la Foresta, ca jucător, ajungeai să-ți ceri drepturile salariale într-un mod de parcă a-i cerși acei bani. Trece o lună, trec două, deja încep să se acumuleze niște datorii. Când ești jucător tânăr mai înduri, mai împrumuți de la părinți, de la prieteni, dar până când?! Și uite așa ajungi să nu ai bani nici măcar de o apă plată sau de o pâine.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la Foresta este un fel de sclavie modernă. Au fost atât de mulți jucători în ultimii ani încât nici nu le mai țin minte numele la toți, dar la mulți dintre ei restanțele salariale s-au rezolvat pe la comisiile FRF. Nu a contat cât de mult a muncit fiecare pentru echipă, ci la final au primit câte un șut în posterior.

Vă întreb pe voi, simpli cititori, gândindu-mă că majoritatea dintre voi sunteți angajați la diverse companii, cum v-ați descurca din punct de vedere financiar dacă nu ați fi plătiți două-trei luni deși voi v-ați făcut treaba?!

Am scris aceste rânduri pentru că pe adresa redacției noastre a sosit următorul mesaj: 

”Buna ziuă! Mă numesc Cană Ștefan Marian și vreau să vă spun câteva cuvinte despre Foresta Suceava. Cât am fost la echipă, n-am facut nicio problemă, am respectat pe oricine și mi-am respectat munca. Mi-am dat viața pe teren și am vrut să ajut echipa să promoveze. Am ajuns să mă rog de acest club să-mi dea efectiv ce mi se cuvine, salariile. Au trecut trei luni și ceva de la ultimul salariu. Efectiv m-am rugat cu zilele să-mi dea acești bani. M-am înjosit. Le-am zis că îmi trebuie, că am datorii, că am nevoie să-mi ajut familia. Și pe acești domni din club nici nu le pasă. Nici nu am de acasă o situație financiară. Am avut zile când nu aveam să-mi iau o sticlă cu apă sau nu aveam ce să mănânc! Am rămas eu și încă 6 colegi neplătiți. La ceilalți s-a putut, nouă nu se poate. Asta e România! Așa sunt oamenii care sunt plini de bani de nu se mai satură. Și ăsta e fotbalul din țara noastră. Le doresc să se chinuie cum m-am chinuit și eu. În fotbal, dacă respecți și ești bun, ești luat de prost. Și să se gândească bine cine vrea să vină la această echipă unde se fură bani într-o veselie și sunt oameni neserioși. Se știe de cine vorbesc. Am vorbit cu domnul Hulubei și am depus memoriu. Cei ce se ocupă cu legea asta FRF sau cine este să pună o lege foarte drastică pentru că văd că în România este un obicei la toate cluburile să nu ofere banii la timp sau să-și bată joc de un jucător. Îmi asum ce zic și asta am simțit să scriu. Vă mulțumesc frumos!”

Jucătorul ne-a mai precizat că a purtat tot timpul discuții cu un membru fondator și care i-a promis că îi va da banii ba mâine, ba poimâine, iar acum nici nu-i mai răspunde la mesaje.

Vi se pare o atitudine corectă, domnule membru fondator? Dumneavoastră cum ați reacționa dacă nu ați fi plătit trei luni?

Total
0
Shares
Related Posts