Seara în care am strălucit la Campionatul European Universitar din Polonia

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a devenit campioană universitară europeană după ce a câștigat finala în fața reprezentantei Spaniei, Universitatea din Granada, cu scorul de 36-31. 

Poate că nu venim dintr-un județ bogat, nu venim dintr-o zonă în care să ne evidențiem foarte mult în sport, însă un lucru e sigur, atunci când obținem performanțe le obținem clar prin muncă, dedicare și bineînțeles cu inima. Bucuriile noastre sunt rare în sport și nu mă refer aici doar la nivel local, ci și la nivel național, însă Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a reprezentat cu succes România la Campionatul European Universitar de handbal masculin de la Lodz din Polonia.

După un parcurs fără greșeală, în grupe și succese în următoarele faze ale competiției, câștigarea finalei nu mai era doar un vis pentru jucătorii pregătiți de Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei. Siguri de medalia de argint, jucătorii suceveni nu s-au mulțumit doar cu atât, iar determinarea i-a făcut campioni europeni încă o dată după performanța din 2017.

Un lucru este cert, sucevenii nu au devenit doar campioni europeni ci și campionii unei țări întregi pe care au reprezentat-o cu succes și căreia i-a dus numele pe podium. Rareori avem astfel de performanțe cu care să ne mândrim, iar astăzi avem toate motivele pentru care să ne dăm jos pălăria în fața acestor sportivi minunați. Iar dacă nu avem o pălărie, atunci ne punem una să avem ce da jos. 🙂

Un joc absolut fenomenal atât din partea jucătorilor noștri cât și din partea spaniolilor care au arătat mult mai bine decât în jocul din grupe, însă fără falsă modestie ai noștri au fost dintre cei mai buni, iar acest rezultat sperăm să le dea un impuls și înaintea campionatului național.

O performanță pentru care trebuie felicitați antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei și cei 12 jucători care au dus greul competiției din Polonia: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

Felicitări, băieți! Felicitări, Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava! Suntem mândri de voi!

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts