Retrospectiva acestui sezon pentru Foresta Suceava

După un proiect care a fost anunțat cu surle și trâmbițe, Foresta a trecut de la extaz la agonie. 

Într-un start de sezon care se anunța ca fiind o șansă mare pentru Suceava să revină în prim-planul fotbalului românesc cu un staff format din nume cunoscute în întreaga României. La conducere se aflau Dorin Goian și Dănuț Perjă, iar ca antrenor era fostul rapidist Adrian Iencsi, toate aceste aspecte cât și prezentarea obiectivului au readus fanii la stadion. După două eșecuri în primele etape, Foresta face o primă modificare și îl aduce în locul lui Iencsi pe Cristi Popovici.

După această schimbare a urmat un parcurs excelent al Forestei, care a impresionat și în meciul din Cupa României jucat împotriva vice-campioanei României, Steaua București. De departe evenimentul ultimului deceniu în Suceava, Foresta a plecat din Cupa României cu fruntea sus în urma unui meci mare făcut de jucătorii lui Cristi Popovici, dar și cu o atmosferă cu mult peste Liga 1. Acestea de acum au rămas amintiri frumoase în memoria suporterilor suceveni.

Lucrurile aveau să se schimbe după acel meci, astfel a început declinul Forestei. A venit și pauza de iarnă, nici bine nu au început pregătirile de iarnă că primăria a anunțat că nu mai dă 2 miliarde lei vechi din cele 17 miliarde promise. Acest aspect a complicat lucrurile la clubul sucevean, Dorin Goian a părăsit echipa. Datorită faptului că nu s-au dat cele două miliarde, clubul sucevean nu a mai avut posibilitatea să plătească datoriile către FISC, totodată acumulându-se și restanțe financiare către jucători și staff. Mai apoi au urmat plecările lui Cristi Popovici și Dănuț Perjă, rezultatele erau în continuare sub așteptări, spectatorii erau din ce în ce mai puțin, că știți și voi cum stau lucrurile la Suceava, dacă echipa merge bine, vin și oamenii la stadion, dacă echipa merge prost, la stadion să mai mergem nu mai are rost.

Foresta a încehiat campionatul cu chiu cu vai, abia au mai găsit resurse să se prezinte nu doar la meciurile din deplasare, cât și la cele de acasă. Astfel, în ultima etapă s-a luat hotărârea ca echipa să nu se mai prezinte la Călărași, preferând să primească o amendă de 1.000 de lei în cazul unei deplasări care presupuneau mai multe cheltuieli.

Cu toții vrem fotbal la Suceava, dăm vina pe primărie, dar nu ar fi mai bine să ajutăm clubul prin a ne prezenta la meciuri și să plătim biletele. Dacă vreți fotbal, implicați-vă, nu mai așteptați să vă dea primarul sau oricine altcineva pentru că aveți șansa să rămâneți și fără ce aveți. 🙂

Hai Foresta! Hai Suceava! Ne vedem de sezonul viitor într-o altă formulă, în alte condiții și poate cu mai mulți bani.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts