Primăria Municipiului Suceava și Universtitatea ”Ștefan cel Mare” susțin în continuare CSU Suceava în lupta pentru promovare

Miercuri, 3 iunie, a avut loc o ședință extraordinară la Universitatea „Ștefan Cel Mare” la care a participat și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. 

În cadrul ședinței extraordinare găzduită de Universitatea ”Ștefan cel Mare”, rectorul Valentin Popa alături de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu și-au manifestat dorința de a spriji în continuare gruparea de handbal CSU Suceava. Pentru formația pregătită de Adrian Chiruț și Iulian Andrei este a doua veste bună în decurs de mai puțin de o săptămână după cooptarea în Consiliul de Administrație a oamenilor de afaceri Ciprian Nuțu, de la firma Trutzi, și Vasile Armenean, de la Betty Ice. Obiectivul echipei rămâne în continuare promovarea în Liga Națională, iar odată cu reiterarea sprijinului din partea autorităților locale și a universității sucevene, Adrian Chiruț și Iulian Andrei se pot gândit la următoarele mutări din cadrul echipei.

„Cel mai important este faptul că principalii noștri finanțatori, Primăria Suceava, prin Consiliul Local, și Universitatea „Ștefan Cel Mare” au confirmat susținerea pentru echipa de handbal, garantând un buget cu care să putem lupta cu șanse reale pentru revenirea în Liga Națională. Practic, ni s-a dat liber la transferuri, astfel că în zilele următoare vom încerca să aducem la Suceava 4-5 jucători de valoare, care să ne ajute să promovăm, iar mai apoi, să facem o figură frumoasă în primul eșalon. Cu sprijinul lui Ciprian Nuțu și al lui Vasile Armenean vom încerca să atragem finanțare și din mediul privat, în cadrul unui proiect mai larg, care va implica și echipele de  juniori ale clubului. Important este că oamenii sunt alături de noi și se vrea handbal la Suceava, mai ales că vin din urmă niște copii extraordinari, pe care trebuie să facem tot posibilul să-i ținem aici”, a declarat Adrian Chiruț pentru Monitorul de Suceava. 

CSU Suceava va începe de săptămâna viitoare antrenamentele în sală, după care se vor pregăti pentru turneul final timp de 30 de zile. În cadrul acestui turneu se vor regăsi formații precum Magnum Botoșani (Seria A), CSM Medgidia și CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea și Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

Incertă este prezența formației CSM Oradea care a anunțat că are șanse mici să se prezinte la acest turneu motivând problemele financiare cu care se confruntă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts