Povestea lui Petru Doru Molorciuc, de la șofer de tir la campion național la culturism

În prezent Petru Doru Molorciuc îi ajută pe alții să-și schimbe stilul de viață și îi încurajează în special pe cei tineri pe care îi antrenează gratuit la Semtex Gym.  

Avea 50 de ani și puțin peste 150 de kg, iar într-o zi a decis să facă o schimbare în viața sa. Nu mai putea să-și lege șireturile, obosea foarte repede, iar greutatea îi făcea deja destule probleme. Lupta cu kilogramele nu a fost ușoară, însă și-a întrecut orice așteptare atât a sa cât și a familiei sale. În scurt timp, din ”grasul” pe care îl știau prietenii săi, Doru a devenit campion național la culturism, iar astfel și-a motivat copiii și soția să urmeze un stil de viață sănătos prin sport. Cu toate că la început, chiar ei au fost cei care l-au încurajat pe Doru să calce în sală. Decizia pe care a luat-o acesta a fost una radicală și care i-a schimbat viața complet.

”Eu eram bucuros să-mi ating țelul, adică la modul să slăbesc, să pot să le arăt copiilor că se poate, că ajunsesem că trebuie să recunosc că mi-au spus copiii la un moment dat «Grasule, tu ne alergi pe noi în jurul blocului? Nu te vezi cum arăți?» adică la modul ăsta am ajuns să avem discuții tată-copil și deja era pur și simplu deranjant pentru că aveau dreptate.”, a precizat Petru Doru Molorciuc.

Rezultatele nu au venit peste noapte, ci după aproape opt luni de muncă intensă în sala Semtex Gym, acolo unde Doru a reușit să slăbească peste 70 de kg și să fie de nerecunoscut chiar și de antrenorii săi.

”La un moment dat a venit în sală un gras, cu burtă și am spus «Doru dacă vrei să te bagi la concurs că văd că te ții de sală, ești serios, dacă așa putem din ianuarie să începem o colaborare și să te duc la concurs și să te fac campion.» Și în ianuarie am început și l-am făcut campion.”, îl descrie Cristi Tcaciuc, administratorul Semtex Gym și unul dintre oamenii care l-au motivat pe Doru.

Schimbarea a fost evidentă, însă nici Amelin Tcaciuc nu a crezut că Doru va putea progresa într-un timp atât de scurt.

”Au urmat cam trei luni de muncă foarte, foarte titanică în care el personal a dat totul și pe mine m-a fascinat și pe mine în sensul că atunci când cineva își dorește ți-e mai mare dragul să lucrezi cu omul ăla. Iar Doru în decursul a trei luni de zile a fost ca un pitbull.”, își amintește Amelin.

După ce și-a schimbat stilul de viață, Petru Doru Molorciuc îi antrenează gratuit pe toți tinerii care vin la sală și vor să facă o schimbare pentru că dacă el a putut la 50 de ani cu siguranță pot și cei mai tineri. Iar acest lucrul se întâmplă zilnic la sala Semtex Gym de pe strada Humorului din localitatea Șcheia.

Total
0
Shares
Related Posts