Performanțe importante pentru dornenii Claudia Costiuc și Alexandru Prâsneac

Campionatele Internaționale de Atletism ale României au ajuns la cea de-a 68-a ediție, iar weekend-ul trecut a fost marcat de o competiție plină de adrenalina și performanțe remarcabile. Stadionul “Iolanda Balaş Soter” din capitală a fost gazda acestui eveniment de amploare, unde s-au adunat 298 de atleți, reprezentând Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Ucraina și nu mai puțin de 73 de cluburi din România.

Pentru iubitorii de atletism din România, vestea cea mai bună a venit de la sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei, care au reușit să urce pe podium de două ori în cadrul competiției. Costiuc Claudia Ionela a câștigat medalia de bronz în proba feminină de 800 de metri, realizând un timp impresionant de 2 minute 07 de secunde și 11 sutimi. Pe de altă parte, Alexandru Prâsneac a obținut un loc fruntaș, clasându-se pe locul 5 în proba masculină de 800 de metri, cu un timp de 1 minut 52 de secunde și 87 sutimi.

Performanțele lor nu au fost doar o victorie personală, ci au avut și o semnificație mai mare, deoarece ambii sportivi au atins baremul necesar pentru a participa la competiții internaționale de top. Astfel, Costiuc Claudia-Ionela și-a asigurat participarea la Campionatul European U20 de la Jerusalim, Israel, în timp ce Alexandru Prâsneac va concura la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Maribor, Slovenia.

În același weekend, pe Stadionul “Iolanda Balaş Soter” din București, s-au desfășurat și Campionatele Naționale U18 și U16. Alți doi sportivi din Dorna Vatra-Dornei și-au făcut remarcată prezența în aceste competiții. Isopel Iliuța Ruben a obținut medalia de argint în proba de 90 de metri garduri și locul 3 în proba de săritură în lungime, iar Bodea Petru a obținut medalia de bronz în proba de 5000 de metri și locul 4 în proba de 3000 de metri.

La finalul competiției, antrenorul Prâsneac Cristian de la CSM Dorna Vatra-Dornei/CSM București a exprimat satisfacția sa față de performanțele obținute de sportivii săi. “Am plecat de acasă cu gânduri mărețe, iar Costiuc Claudia și Prâsneac Alexandru, chiar dacă sunt juniori, au luat în serios competiția și au reușit să obțină baremurile mult dorite”, a declarat acesta.

În încheiere, Prâsneac Cristian a dorit să le mulțumească celor care sprijină cluburile CSM Dorna Vatra-Dornei/CSM București, precum și sponsorilor Apa Bucovina, Mol România și Hotel Dorna Vatra-Dornei, pentru susținerea constantă și contribuția lor în promovarea sportului de performanță.

Total
0
Shares
Related Posts