Miron Bococi, „Vrăjitorul român de cai”, va încânta publicul cu un spectacol de dresaj liber în sprijinul copiilor cu dizabilități

Evenimentul „Catalan” aduce la Lipoveni (comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava) o atmosferă magică și emoționantă în beneficiul primului centru de hipoterapie din zona de Nord-Est a României.

Centrul de echitație și agrement Equestrian Dreams din Mitocul Dragomirnei se pregătește să primească un oaspete special, Miron Bococi, cunoscut în lumea sporturilor hipice drept „Vrăjitorul român de cai” sau „Îmblânzitorul român de cai”. Acest eveniment de dresaj liber are un scop nobil: strângerea de fonduri pentru susținerea primului centru de hipoterapie din zona de Nord-Est a României, dedicat copiilor și adolescenților cu dizabilități.

A doua ediție a evenimentului numit „Catalan”, nume inspirat de armăsarul voievodului Ștefan cel Mare din celebrul roman „Frații Jderi” de Mihail Sadoveanu, promite să aducă o explozie de emoții și bucurie în rândul participanților. Acțiunea va debuta, duminică, 25 iunie, la ora 16.00, când copiii pasionați de echitație vor demonstra abilitățile lor de călărie și acrobație în fața publicului numeros.

Baza sportivă de la Lipoveni dispune de 14 cai de sport care vor fi folosiți în demonstrații și activități pe tot parcursul evenimentului. Cătălin Siminiuc, inițiatorul proiectului umanitar „Nu sunteți singuri!”, a subliniat importanța acestei inițiative, declarând că evenimentul va oferi o gamă variată de activități, menite să impresioneze și să încânte publicul prezent.

Printre momentele cheie ale evenimentului se numără sărituri peste obstacole cu doi cai concomitent, plimbări călare, demonstrații cu mașini modificate prezentate de Off Road Max Suceava, un concert susținut de trupa Odyssey și un spectacol unic de dresaj liber oferit de Miron Bococi, programat în jurul orei 18.00.

Reputația lui Miron Bococi ca „vrăjitor de cai” s-a format datorită abilității sale excepționale de a îmblânzi și de a dreasa animalele, bazate pe comunicare și respect reciproc între el și cai. Spectacolul său de dresaj liber va pune în evidență această legătură specială dintre om și animal, într-un mod captivant și emoționant.

Pentru a participa la evenimentul de duminică de la Lipoveni, prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Cu toate acestea, copiii cu dizabilități și părinții lor vor beneficia de acces gratuit. Toate sumele încasate din activitățile contracost vor fi direcționate către sprijinirea centrului de hipoterapie, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități.

Evenimentul „Catalan” de la Lipoveni reprezintă o oportunitate unică de a fi martorii unui moment de magie, emoție și generozitate, unde pasiunea pentru cai și dorința de a face o schimbare pozitivă în viața copiilor cu dizabilități se împletesc într-un spectacol memorabil. Fiecare bilet achiziționat și fiecare aplauz vor aduce o rază de speranță și fericire în inimile celor care au nevoie cel mai mult de susținerea noastră.

 

Sursa foto: Roxana Farca

Total
0
Shares
Related Posts