“Memorial pentru Constantin Tăpîrjan”, un eveniment de excepție

Într-o atmosferă plină de entuziasm și dedicare pentru luptele greco-romane, comuna Ipotesti din județul Suceava a găzduit cu mândrie a opta ediție a competiției “Memorial pentru Constantin Tăpîrjan” în data de 2 decembrie 2023. Sala sportivă locală a fost martora unor lupte impresionante, unde tinerii sportivi și-au dat totul în ring pentru a-și demonstra talentul și pasiunea pentru acest sport nobil.

Competiția a inclus categorii variate, începând de la cei mai mici trăgând primele “trânteli” la vârste cuprinse între 6 și 9 ani, până la juniorii din categoriile U13, U15 și U17. Cluburile sportive de prestigiu precum CS Zimbru Siret, CSM Suceava, LPS Suceava, CSS Rădăuți, CSM Rădăuți, ACS Școala de Lupte Stefan Rusu și Academia Sportivă Ghedeon Ipotești au contribuit la nivel înalt la competiția ce a adunat talente promițătoare din regiune.

Invitații speciali, printre care și Ștefan Rusu, campion olimpic, mondial și european în luptele greco-romane, au adăugat prestigiu evenimentului. Gherasim Valerică, organizatorul competiției și antrenorul de la CSM Suceava, a fost prezent pentru a susține și încuraja tinerii luptători, subliniind importanța implicării în astfel de evenimente pentru dezvoltarea acestui sport.

De asemenea, Bolohan Petrică Laurențiu, antrenor la Academia Sportivă Ghedeon Ipotești, s-a remarcat ca voluntar dedicat, inițiind și formând viitorii luptători. Prezența sa a subliniat devotamentul pentru creșterea noilor generații de sportivi.

La finalul competiției, organizatorii au transmis sincere mulțumiri participanților, părinților și antrenorilor implicați, precum și domnului primar al comunei Ipotești pentru sprijinul acordat. Atmosfera vibrantă, plină de energie pozitivă și spiritul competitiv au transformat această zi într-o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.

Evenimentul a reprezentat nu doar o competiție sportivă, ci și o oportunitate de a celebra moștenirea și contribuția remarcabilă a lui Constantin Tăpîrjan, antrenor emerit începând din 1982. Acesta a fost omagiat cu emoție într-un eveniment care a adus împreună pasionați ai sportului și tineri luptători dornici să își dovedească abilitățile. Constantin Tăpîrjan rămâne în istoria luptelor greco-romane cu două medalii olimpice, câștigate de elevii săi la Los Angeles în 1984 și Barcelona în 1992, dovedind că devotamentul și pasiunea pot transcende generații. Ediția a VIII-a a confirmat încă o dată că acest eveniment nu este doar o competiție, ci și un tribut adus unei personalități de excepție și o șansă de a inspira generațiile viitoare.

Total
0
Shares
Related Posts