Sponsori Sponsori

LPS Suceava triumfă în finala campionatului național de rugby pentru juniori U20

Rugby-iștii antrenați de Codrin Prorociuc și Mihai Coca scriu o nouă performanță în dreptul Liceului cu Program Sportiv din Suceava și obțin un titlu național într-o finală dramatică în fața Rapidului. 

Într-o finală de excepție, desfășurată pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, LPS Suceava a devenit noua campioană a României la rugby pentru juniori U20 în ediția 2023-2024, învingând pe CT Dinicu Golescu Rapid cu un scor strâns de 23-22 (10-12).

Partida a debutat cu un moment tensionat încă din primul minut, când Dinicu-Rapid a primit un cartonaș galben pentru un placaj în aer și o lovitură de pedeapsă. Cu toate acestea, efortul de a transforma această oportunitate în puncte s-a dovedit ineficient pentru Suceava, având în vedere distanța considerabilă până la buturile adverse.

Bucureștenii au dominat jocul în primele minute, punând presiune pe apărarea adversă și ratând la rândul lor o oportunitate de a deschide scorul printr-o lovitură de penalitate. Chiar și în condițiile în care se aflau în inferioritate numerică, Rapid a reușit să se mențină mai activă în teren și să forțeze o serie de acțiuni ofensive, însă fără a reuși să treacă de defensiva solidă a echipei adverse.

După mai multe minute tensionate și presiune din partea ambelor echipe, Rapid a reușit să marcheze primul eseu al meciului, beneficiind și de eliminarea a doi jucători din echipa suceveană. Cu toate acestea, LPS Suceava a rămas concentrată și a reușit să marcheze câteva puncte importante înainte de pauză, reducând ecartul la doar două puncte.

În partea a doua a meciului, gruparea suceveană a reușit să preia conducerea și să rămână în avantaj pentru o bună perioadă de timp. Cu toate acestea, Rapid nu a renunțat și a revenit în joc, reușind să marcheze un nou eseu și să se apropie de victorie.

Cu toate că Suceava a ratat două lovituri de pedeapsă în finalul partidei, rugby-iștii lui Prorociuc și Coca au reușit să preia conducerea și să închidă meciul cu un avantaj minim de un punct, asigurându-și astfel titlul de campioană națională la juniori I.

Susținută de zeci de fani veniți de la Suceava, dar și de simpli suporteri ai rugby-ului care au venit pe Arcul de Triumf, echipa LPS Suceava a demonstrat că o finală se joacă până la ultimul fluier al arbitrului. Sportivii au fost premiați de Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale de Sport, cea care a avut un rol important în disputarea acestei finale pe Stadionul Național Arcul de Triumf.

LPS Suceava:
1. Mihai Iulian Hodeniuc, 2. Denis Săvucă, 3. Matei Sebastian Rusu, 4. Ilie Florin Bîrsa, 5. Dumitrel Andrei Donisa, 6. Andrei Alexandriuc, 7. Ioan Dragoș Bejan, 8. Gabriel Plăcintă, 9. Fabian Constantin Beleca, 10. David Bălan (C), 11. Matei Bivol, 12. Marian Popescu, 13. Daniel Florin Varvaroi, 14. Cristi Constantin Bilauca, 15. Costin Lucian Godroman. Rezerve: 16. Valentin Ionuț Croitoru, 17. Alexandru Donică, 18. Alexandru Ucrăineț, 19. Marius Vasile Ruscan, 20. Răzvan Gabriel Ivanovici, 21. Narcis Vasilovici, 22. Ioan Onea, 23. Daniel Hostiuc.
Antrenori: Codrin Prorociuc și Mihai Coca

În finala mică a campionatului, CSM Constanța a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei CNAV Dinamo, scor 71-7 (45-0).

Total
0
Shares
Related Posts