Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Bogota

2022 IWF WWC BOGOTÁ COLOMBIA

Sportiva originară din Botoșani, Loredana Toma, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total.

Tânăra de 27 de ani a reprezentat România cu succes și la Campionatele Mondiale de haltere după ce a obținut de patru ori titlul de campioană europeană la haltere. Loredana Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, stabilind astfel un nou record mondial de senioare.

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

Total
0
Shares
Related Posts