Lăcrămioara Perijoc, noua campioană europeană la box

Lăcrămioara Perijoc este originară din comuna Zamostea, județul Suceava, sportiva fiind legitimată la CSA Steaua. 

Mă gândeam în seara asta să scriu câteva articole referitoare la jocurile echipelor sucevene din Liga a III-a, dar în timp ce navigam pe facebook, am văzut la un moment dat prin news feed o postare distribuită de un prieten care o felicita pe Lăcrămioara Perijoc. M-am întrebat cine o fi această fată și mi-am făcut curaj să-l întreb, iar reacția sa «Nu ai auzit de Lăcrămioara Perijoc?», m-a făcut să mă simt rușinat. Sincer, nu auzisem, dar există o explicație și pentru acest lucru, motiv pentru care sunt dezamăgit atât de mine cât și de colegii mei de breaslă pentru că nu mediatizăm sporturi și sportivi care ar merita o atenție mai mare.

Lăcrămioara Perijoc a obținut aurul la Campionatul European Feminin de Box de la Madrid devenind totodată campioană europeană. Înaintea finalei, sportiva legitimată la CSA Steaua a declarat:

“Este un vis împlinit, este o răsplată a tuturor eforturilor și sacrificiilor pe care le cere boxul de performanță, este motivația de a merge mai departe și de a munci până la epuizare pentru a merge la Olimpiadă. Sunt extrem de fericită și de motivată. Vreau să plâng ascultând imnul României de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”.

Iar visul său a devenit realitate astăzi la Madrid: 

Ambiția și dorința Lăcrămioarei de a deveni campioană și de a asculta imnul României triumfând în marea finală au făcut din ea o adevărată campioană. Cu toată rușinea mea pentru că nu mi-am îndreptat mai mult atenția și către celelalte sporturi și o spun cu toată sinceritatea «Lăcrămioara, suntem mândri de tine! Felicitări!».

PS: Țin să-i mulțumesc prietenului meu, Lucian Bejinariu, pentru informațiile pe care mi le-a oferit și totodată vă promit că am să revin cu un articol tip interviu cu noua campioană europeană la box.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Federația Română de Box  

Total
0
Shares
Related Posts