Încep înscrierile pentru competiția chinologică CAC

Clubul Național Bucovina al crescătorilor și proprietarilor de câini de rasă Ciobănesc Românesc de Bucovina, organizează, duminică, 27 noiembrie, în municipiul Suceava, pe platoul Cetății de Scaun, competiția chinologică CAC și examen de selecție.

Cei care vor să participe în cadrul competiției se pot înscrie începând cu 14 octombrie, iar ultima zi de înscrieri este 20 noiembrie. Înscrierile se fac la vicepreședintele organizatoric Moroșan Ioan – tel. 0745629546.

Taxe:
– Examen selecție – 100 lei
– Arbitraj CAC – 100 lei
– Clasele baby, puppy, veteran – 50 lei

Arbitrii competiției vor fi Sorin Cernea și Călin Mitra Valentin.

Ciobănescul de Bucovina este o rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților, în Bucovina, mai exact în nord-estul României. Aceasta rasă a beneficiat de o atenție specială în ceea ce privește selecția și ameliorarea, ceea ce a condus la existența tipului actual. În această regiune, exemplarele acestei rase sunt utilizate cu mare succes la paza turmelor și a proprietății. Acest câine mai este foarte cunoscut și sub denumirea de „DULĂU” sau „CĂPĂU”.

Primul standard a fost redactat în 1982 și reactualizat în 2001 de către Asociația Chinologică Română. Standardul actual, datând din 29.03.2002, a fost redactat și actualizat în conformitate cu modelul stabilit de Adunarea Generală FCI de la Jerusalem în 1987.

Total
0
Shares
Related Posts