În acest weekend debutează noua ediție a Ligii a IV-a

Fotbalul județean se întoarce în Suceava cu Liga a IV-a care debutează cu noua ediție de campionat în acest week-end. 

Dacă nu aveți alte planuri pentru acest week-end trebuie să știți că duminică vă puteți delecta cu fotbalul spectacol din Liga a IV-a. Se anunță partide interesante, dar și o dorință arzătoare a unor echipe de a cuceri trofeul Ligii a IV-a la finele campionatului. Ediția din acest sezon găsește la start câteva nume noi în localități unde fotbalul reînvie după ani de zile. Din păcate, au fost și situații cu cluburi care s-au retras la finele sezonului precedent sau chiar în această vară.

De la 0ra 11:00, Recolta Fîntînele primește vizita grupării Moldova Drăgușeni. Cele două formații încep sezonul cu gânduri mari vizând o clasare mai bună decât în ediția precedentă.

Debutante în Liga a IV-a, două formații care nu au mai avut echipe la nivelul acestui eșalon în ultimii ani, Juniorul Salcea și Bradul Putna își dau întâlnire, tot de la ora 11:00, pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Gruparea din Salcea își va disputa jocurile din această ediție de campionat pe terenul LPS-ului pentru că administrația locală intenționează construirea unei baze sportive în locul terenului pe care au evoluat echipele orașului Salcea în ediția precedentă a Ligii a V-a.

Juniorul Salcea a transferat o serie de jucători cu experiență la nivelul Ligii a IV-a și speră să continue ascensiunea pe care au arătat-o în precedenta ediție de campionat a Ligii a V-a atunci când gruparea din Salcea a obținut și promovarea. Pe lângă numele noi din lot, jucătorii din Salcea vor fi pregătiți de Paul Petrikă Bosancu, fost jucător la Rapid CFR Suceava. De partea cealaltă, Bradul Putna revine în fotbalul județean după mulți ani cu gânduri mărețe. Gruparea din Putna se bucură de o susținere importantă din partea primăriei, iar cât de curând se vor muta în noua casă, un stadion cochet cu 1.500 de locuri. De asemenea, speranțele sunt mari și aici pentru că lotul pare să fie unul cu experiență.

Viitorul Liteni va primi vizita grupării ASA Rarău Câmpulung Moldovenesc. Schimbări importante au avut loc în această vară la Liteni acolo unde o parte dintre jucători au ales să meargă la alte grupări după ce echipa s-a reînscris în Liga a IV-a, deși a promovat matematic în Liga a III-a, bifând un succes și în barajul de promovare, însă bugetul nu i-a permis echipei pregătite de Demis Maranda să participe într-un eșalon superior. Astfel că Liteniul va încerca să obțină un nou titlu de campioană, însă prima etapă va fi cu siguranță una de foc pentru că și ASA Rarău își pune mare speranțe din actuala ediție de campionat.

De la ora 14:00, locuitorii orașului Gura Humorului, dar și cei din împrejurimi se pot bucura de fotbal după câțiva ani de pauză. Gruparea Șoimii Gura Humorului va primi vizita echipei secunde a Bucovinei Rădăuți, fosta Academica Gălănești, într-o partidă care se anunță antrenantă și deschisă oricărui rezultat.

Progresul Frătăuții Vechi va primi vizita formației Forestierul Frumosu. Pe hârtie, gazdele sunt favorite, însă jucătorii din Frumosu promit o partidă cum altfel decât frumoasă.

Nou-promovata, Minerul Iacobeni debutează pe teren propriu în compania finalistei Cupei României – faza județeană, Bucovina Dărmănești. Oaspeții au pierdut o serie de jucători importanți în această vară, însă obiectivul rămâne în continuare o clasare cât mai bună și promovarea tinerilor jucători. Minerul Iacobeni va căuta cu orice preț să obțină victoria cu atât mai mult cu cât vor juca în fața propriilor suporteri.

Șomuzul Preutești are parte cel puțin pe hârtie de un duel ușor în fața grupării Sporting Poieni Solca, însă lucrurile vor sta cu siguranță altfel pe teren. În ambele formații au fost schimbări la nivel de lot în această vară, iar primele jocuri sunt tot timpul deschise oricăror rezultate pentru că omogenitatea loturilor se vede abia după primele 5 etape. Juniorul Suceava va sta în prima rundă a noii ediții de campionat.

Duminică, 27 august, ora 11:00

  • ACS Recolta Fîntînele – ACS Moldova Drăgușeni
  • ACS Juniorul Salcea – CS Bradul Putna
  • CSO Viitorul Liteni – ASA Rarău Câmpulung Moldovenesc

Duminică, 27 august, ora 14:00

  • ACS FC Șoimii Gura Humorului – CSM II Bucovina Rădăuți
  • AS Progresul Frătăuții Vechi – ACS Forestierul Frumosu
  • AS Minerul Iacobeni – AS Bucovina Dărmănești
  • ACS Șomuzul Preutești – ACS Sporting Poieni Solca

ACS Juniorul Suceava stă. 

Total
0
Shares
Related Posts