Sponsori Sponsori

Handbalistul sucevean Daniel Stanciuc, convocat la naționala României

Clubul Sportiv Universitar din Suceava a anunțat că jucătorul său, Daniel Stanciuc, a fost convocat de selecționerul primei reprezentative a României, Xavi Pascual, pentru “dubla” cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European de handbal masculin de anul viitor.

La doar 19 ani, Daniel Stanciuc este considerat unul dintre marile talente ale handbalului românesc. Coordonatorul de joc al echipei naționale, a fost, pe rând, căpitanul echipelor naționale de cadeți și juniori ale țării noastre, regăsindu-se în aceeași postură și la lotul național de tineret.

Stanciuc a debutat la echipa națională de seniori a României la începutul acestui an, cu prilejul turneului de la Benidorm, acolo unde “tricolorii” și-au măsurat forțele cu Argentina, Bahrain și cu selecționata gazdă, Spania. Acum, el a fost chemat să joace în “dubla” cu Insulele Feroe, în etapa a III-a a preliminariilor CE 2024.

Naționala de handbal masculin a României va juca prima partidă în deplasare, la Torshavn, miercuri, 8 martie, de la ora 21.00, iar returul va avea loc la București, pe 11 martie, începând cu ora 17.00. Ambele partide vor fi transmise în direct de postul de televiziune Pro Arena și online pe Voyo.ro.

După o înfrângere cu Austria și o victorie cu Ucraina în preliminariile Campionatului European – EHF 2024, naționala României se află în acest moment pe locul 2 în clasamentul Grupei 4, cu 2 puncte. Primul loc este ocupat de Austria, cu 4 puncte, pe locul 3 se află Ucraina, cu 2 puncte, iar ultima poziție se situează Insulele Feroe, cu 0 puncte.

Primele două clasate în cele opt grupe preliminare se califică la turneul final, alături de cele mai bune patru formații de pe locul al treilea. Campionatul European de handbal masculin se va desfășura în Germania, între 10 și 28 ianuarie 2024.

Este o realizare remarcabilă pentru Clubul Sportiv Universitar din Suceava să aibă un jucător convocat la echipa națională de seniori. Este o dovadă a eforturilor depuse de antrenorii și staff-ul clubului pentru a dezvolta talente de top în handbalul românesc.

Total
0
Shares
Related Posts