Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, tot mai aproape de baraj

Motive de bucurie pentru iubitorii fotbalului sucevean, Foresta și Bucovina Rădăuți sunt la un succes distanță pentru a-și asigura matematic prezența la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. După victoria obținută de Foresta Suceava pe terenul formației Sporting Juniorul Vaslui și victoria Rădăuțiului în fața Fălticeniului, dar și de pasul greșit făcut de Miroslava pe terenul Hușanei Huși, județul Suceava are șanse foarte mari ca la barajul pentru promovare în Liga a II-a să fie prezentă cu două echipe. Cu câte 33 de puncte fiecare, atât formația suceveană cât și cea rădăuțeană au un avantaj liniștitor de patru puncte față de ocupanta locului 3, Știința Miroslava și cinci puncte față ocupantele locurilor 4 și 5, Ceahlăul Piatra Neamț, respectiv Hușana Huși.

Foresta Suceava s-a impus la Vaslui cu scorul de 1-0 în urma golului semnat de Robert Martin din penalty în minutul 16. O victorie muncită, după un meci dominat de ”galben-verzii” suceveni, însă cele trei puncte sunt extrem de importante pentru elevii lui Ivan Gvozdenovic pe care îi așteaptă un joc lejer cu CSM Pașcani, însă doar pe hârtie. Sucevenii ar trebui să obțină calificarea încă de la jocul cu ieșenii pentru că ultimul joc va avea loc la Dorohoi, în compania formației CS Dante Botoșani, una dintre surprizele părții secunde ale sezonlui.

Bucovina Rădăuți și-a câștigat cele trei puncte după un joc dificil în compania Șomuzului din Fălticeni. Rădăuțenii au deschis scorul în minutul 60 prin golgheterul Ionel Stoian, însă cu patru minute înainte de finalul celor 90 de minute, fălticenenii au egalat prin Andrei Sahlean. Chiar și la 1-1, formația pregătită de Iulian Ionesi nu și-a pierdut speranța, iar în minutul 90+1, Eduard Ciobanu a stabilit scorul final și a adus la Rădăuți cele trei puncte.

În altă ordine de idei, atât Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți nu vor avea parte de jocuri ușoare la baraj. Conform statisticilor, dar și a loturilor, formațiile Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila par a se prezenta mult mai bine decât cele două echipe ale județului Suceava. Mai mult ca sigur vom avea parte de un baraj greu, de un baraj în care la final doar una va promova în Liga a II-a, însă sperăm că va fi una din cele două din județul nostru.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac

Total
0
Shares
Related Posts