Dudu Drugă | Fundaș, căpitan, golgheter

E săptămâna Foresta – Dinamo și toți ochii vor fi îndreptați către meciul care va avea loc miercuri seară începând cu ora 19:30, pe Areni.

Deși acesta ar trebui să fie subiectul principal de discuție pentru suporterii care asteaptă cu nerăbdare confruntarea din optimile Cupei României, simt nevoia să îmi manifest admirația pentru căpitanul, fundașul-golgheter din acest sezon al echipei și anume, Dudu Constantin Drugă.

Fundaș stânga de meserie cu meciuri la activ în Liga 1, Dudu a ales în această vară să revină pe “Areni” în ciuda faptului că fosta sa formație, Aerostar Bacău, echipă cu care a retrogradat sezonul trecut din Liga 2, era principala favorită la promovare.

Să revenim la Dudu, acesta din urmă a mai evoluat pentru Foresta Suceava în urmă cu două sezoane, în Liga 2 și a rămas în relații foarte bune cu suporterii “galben-verzi”.

În acest sezon, din postura de fundaș stânga, Dudu a înscris opt goluri, fiind liderul clasamentului golgheterilor, următorii pe listă fiind: Robert Martin (7 goluri înscrise) și Alexandru Marin (6 goluri marcate), acesta fiind și podiumul golgheterilor Forestei după 10 etape.

Desigur, mulți vor spune că 7 din cele 8 goluri au fost înscrise din lovituri de la 11 m, un capitol la care Dudu stă excelent cu un procentaj de 100%.

Trebuie amintit și golul superb înscris din lovitură liberă în 16-zecimile de finală ale Cupei României, împotriva celor de la Gaz Metan Medias, plus încă un gol foarte important tot din lovitură de la 11 m, reușit în minutul 90 în turul 4 al Cupei Romaniei împotriva Aerostarului.

  • 10 goluri reușite de un fundaș în acest sezon nu e un lucru puțin chiar și la nivelul acesta

Dudu Drugă este un adevărat căpitan care și-a asumat rolul de marcator de la punctul cu var, acolo unde dă dovadă de o siguranță pe care nu o arată mulți atacanți ce evoluează la un nivel superior.

Mai vreau să amintesc și faptul că Dudu Drugă este singurul fotbalist din lotul Forestei Suceava care a bifat ca titular toate cele zece meciuri din campionat dar și cele trei meciuri disputate în Cupa României.

8 goluri în campionat în zece etape și 2 goluri în Cupa României în trei meciuri oficiale, acestea sunt cifrele prin care Dudu Drugă și-a câștigat respectul tuturor însă nu doar aceste cifre îl recomandă pe Dudu ca un bun jucator dar și modestia și bunul simț sunt calități care îl certifică ca lider autoritar al Forestei.

Sperăm ca norma de goluri a lui Dudu să cuprindă și următoarele două meciuri oficiale, cu Dinamo în Cupă și Aerostar Bacău în campionat. Hai Dudu-gol! Hai Foresta!

Articol scris de: Marius Nicolae

Sursa foto: ACS Foresta Suceava

Total
0
Shares
Related Posts