CSU Suceava, magnifică în fața propriilor fani

Clubul Sportiv Universitar din Suceava a făcut o primă repriză de vis cu Steaua București, însă a scos un egal nesperat după ce înainte cu două minute înainte de final era condusă cu trei goluri avans pe tabelă. 

Gruparea antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a fost senzațională în prima repriză atunci când a făcut spectacol cu roș-albaștrii. Inspirația lui Darius Makaria, precizia lui Daniel Stanciuc și a ex-dinamovistului Răzvan Gavriloaia au aruncat sala ”Dumitru Bernicu” în aer. Universitarii au condus ostilitățiile încă din startul meciului făcând un adevărat infern pentru gruparea bucureșteană care a fost eclipsată de evoluțiile handbaliștilor suceveni. Cu o sală arhiplină, dar și cu o evoluție peste așteptări în condiițile în care mai mulți handbaliști suceveni erau indisponibili pentru acest joc, CSU Suceava a intrat la pauză cu un avantaj nesperat înaintea acestui joc de 5 goluri, tabela indicând 18-13.

În partea secundă, handbaliștii pregătiți de cuplul Ghervan-Șoldănescu-Andrei au pierdut la capitolul eficiență, iar ”roș-albaștrii” au revenit pe tabelă destul de repede și au restabilit egalitatea. Intervențiile goalkeeper-ului bucureștean i-au exasperat pe jucătorii suceveni care nu mai găseau drumul spre gol. Pe final de joc, Steaua a preluat conducerea jocului, însă handbaliștii suceveni nu au renunțat, iar încurajările tot mai puternice ale fanilor cu două minute înainte de final când gruparea roș-albastră avea trei goluri avans pe tabelă le-au dat aripi universitarilor. Trupa lui Petru Ghervan a revenit în joc grație intervențiilor colosale ale lui Darius Makaria și a obținut un punct la fel de mare cât o victorie.

CSU din Suceava: Makaria, Podovei – Roșu, Szasz, Tîrzioru (3 goluri), Ștefan (3 goluri), Zarițchi (1 gol), Csog (6 goluri), Vizitiu, Bologa (3 goluri), Bruj, Stanciuc (7 goluri), Gavriloaia (7 goluri), Focșăneanu, Urdă, Grigore (1 gol).

În etapa următoare, handbaliștii lui Ghervan, Șoldănescu și Andrei vor evolua în deplasare la Turda, în compania Potaissei.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts