CORNEL CĂINARI: ”AM REVENIT ACASĂ PENTRU A PUNE UMĂRUL LA PROMOVARE”

Conducerea ”galben-verzilor” a reușit să aducă al 8-lea jucător în această iarnă. 

Andrei Ciutac, Mihai-Florin Ungurian și compania încearcă în această pauză de iarnă să formeze din echipa suceveană una dintre cele mai bune din Liga a III-a pentru a se putea gândi sezonul viitor la promovare, astfel aceștia au reușit să aducă în formație nu mai puțin de 8 jucători. Este vorba despre portarii Augustin Cărbune şi Florin Logofătu, fundașul Andrei Vițelaru, mijlocașii Alexandru Vremea, Daniel Bejenar şi Vasile Boca și atacantul Andrei Pavel.

Cel de-al 8-lea transfer a fost făcut astăzi, fiind mijlocașul născut la Gura Humorului, Căinari Cornel, fotbalist ce a mai evoluat pentru Foresta Suceava și în sezonul 2016-2017, atunci când echipa evolua în Liga a II-a. Echipa se afla atunci într-o stare critică şi părea că nu mai are nicio şansă să evite falimentul, iar mai mulți fotbaliști au luat decizia de a părăsi echipa, căutând să își încerce norocul în altă parte.

Printre acei fotbaliști se afla și Căinari care alegea să meargă la Ştiinta Miroslava, însă lucrurile nu au decurs așa cum şi-a dorit mijlocașul, ajungând într-o perioadă în care nu mai juca după schimbarea antrenorului, așa că a decis să-şi reziliere contractul cu echipa ieșeană. A urmat apoi să evolueze la Aerostar Bacău, echipă la care a fost adus în iarna anului trecut de către fostul antrenor al Forestei, Cristi Popovici, și unde a fost unul dintre titulari bifând 19 meciuri și 3 goluri.

După ce şi-a încheiat înțelegerile cu băcăuanii săptămâna trecută, Cornel Căinari s-a reîntors la Foresta, având deja primul antrenament vineri, fiind așteptat să îmbrace din nou tricoul Forestei în amicalul de sâmbătă cu Şomuz Fălticeni. Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a mai evoluat pentru CS Gura Humorului, Sporting Suceava, Rapid Suceava, SC Bacău, Bucovina Pojorâta, Foresta Suceava, Ştiinta Miroslava şi Aerostar Bacău. 142 de meciuri și 11 goluri are Cornel Căinari în liga secundă.

Cornel Căinari: ”Am avut discuții și cu alte echipe de Liga a II-a, dar am ales Suceava”

”ÎNTR-ADEVAR AM PLECAT DE LA FORESTA PE CÂND ECHIPA ÎNCĂ ERA ÎN LIGA A II-A, DAR ACUMA MI-AM ÎNCHEIAT CALCULELE CU AEROSTAR ȘI AM DECIS SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ LA FORESTA UNDE AVEM UN PROIECT AMBIȚIOS. ANUL ACESTA VOM ÎNCERCA SĂ NE CLASĂM CÂT MAI SUS, IAR DIN SEZONUL URMĂTOR NE DORIM SĂ ATACĂM PROMOVAREA ÎN LIGA A II-A. NU NU E UN PAS ÎNAPOI DACĂ VORBIM DE CONDIȚIILE DE PREGĂTIRE ȘI LA NIVEL DE ORAȘ, DAR MAI ALES DACĂ VORBIM DESPRE SUPORTERI. DUPĂ CE MI-AM REZILIAT CU AEROSTAR AM DISCUTAT CU ALTE DOUĂ ECHIPE DIN LIGA A II-A, DAR AM ALES SĂ MĂ RETRAG ACASĂ ȘI SĂ PROMOVEZ CU SUCEAVA ÎN LIGA A II-A. ÎN PRIMUL RÂND ÎMI DORESC SĂ FIU SĂNĂTOS SĂ POT SĂ JOC MECI DE MECI ȘI SĂ MĂ PREGĂTESC CÂT POT DE BINE PENTRU A-MI AJUTA ECHIPA SĂ AVEM ÎMPREUNĂ O CLASARE CÂT MAI BUNĂ. SUNT UNELE SCHIMBĂRI LA ECHIPĂ DE CÂND AM PLECAT EU ATÂT LA NIVEL DE LOT CÂT ȘI CEEA CE PRIVEȘTE STAFF-UL TEHNIC. LEGAT DE REZULTATE CE POT SĂ ZIC?! ECHIPA ESTE ÎN CREȘTERE DEOCAMDATĂ PÂNĂ SE OMOGENOZEAZĂ LOTUL, IAR APOI VOR VENI ȘI REZULTATELE ȘI PUBLICUL VA FI DIN NOU PE ARENI ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE. RĂDĂUȚIUL ARE O ECHIPĂ SOLIDĂ, O ECHIPĂ BUNĂ ȘI COMPETITIVĂ CU JUCĂTORI CU EXPERIENȚĂ PRECUM CERILNCĂ, STĂNESCU SAU DĂNILĂ CU CARE AM FOST COLEGI LA FORESTA, DAR ACUM VOM FI ADVERSARI, AȘA ESTE LA FOTBAL… O PERIOADĂ FACI PARTE DIN ACEEAȘI FAMILIE LA O ECHIPĂ, IAR APOI JUCĂTORII PLEACĂ LA ALTE ECHIPE ȘI SE ÎNTÂLNESC DIN POSTURA DE ADVERSARI PE TEREN, ÎNSĂ PRIETENI ÎN AFARA ACESTUIA. LEGAT DE DERBY…PUBLICUL SUCEVEAN MERITĂ UN DERBY DE LIGA I NICI MĂCAR DE LIGA A II-A…UN DERBY MOLDAV AR FI INTERESANT ÎNTRE FORESTA SUCEAVA ȘI FC BOTOȘANI, DAR ÎN LIGA I. DACĂ DERULĂM FILMUL ÎNAPOI ȘI NE AMINTIM MECIUL CU STEAUA DIN CUPĂ… TOT CE ȚINE DE ACEL JOC MERITĂ SUCEAVA, ATOMOSFERA ACEEA SUPERBĂ DE FOTBAL ADEVĂRAT. SUPORTERILOR SUCEVENI LE TRANSMIT CĂ AM VENIT ÎNCREZĂTOR LA SUCEAVA, MEREU M-AM SIMȚIT IUBIT, APRECIAT ȘI RESPECTAT AICI ȘI VOI FACE TOT POSIBILUL CA ÎMPREUNĂ CU COLEGII, CU CEI DIN CONDUCERE ȘI CEI CARE NE SUNT ALĂTURI ȘI NE SUSȚIN SĂ ADUCEM DIN NOU FORESTA ÎN LIGA A II-A. HAI FORESTA! HAI SUCEAVA!”

Articol scris de: Nicoleta Humă și Adrian Negru

Sursa foto: facebook.com/ACS Foresta Suceava

Total
0
Shares
Related Posts