Codașă la bani, lider în rezultate

Dacă în ceea ce privește situația financiară și stabilitatea la nivelul administrativ Foresta stă catastrofal, la capitolul rezultate trupa de pe Areni e premiantă cu coroniță. După patru victorii și un rezultat de egalitate în primele cinci etape, galben-verzii au măturat pe jos în runda a șasea cu o pretendentă la play-off dacă nu chiar la promovare. Victima trupei pregătite de Florin Croitoru a fost Știința Miroslava, iar scorul a fost un nemilos 5-1.

Surprinzător, oaspetii au fost cei care au deschis scorul încă din minutul 3 atunci când Cosmin Nemțanu a rămas singur cu Toma Niga și l-a învins cu un șut pe jos. La puțin după jumătatea primei reprize Foresta egalează prin Marian Ilie care transformă cu calm și siguranță un penalty obținut de Chika. Scorul la pauză avea să fie însă 2-1 pentru că Andrei Cozma a marcat fără îndoială unul dintre cele mai frumoase goluri ale startului de sezon. Un trasor sol-aer de la peste 25 de metri direct în vinclul porții oaspeților.

Prima jumătate de repriză secundă a fost una realtiv echilibrată meciul având o notă de suspans până în jurul minutului 80 atunci când nigerianul Odoh Chika a mărit avantajul Forestei la două goluri cu un șut plasat de la marginea careului de 16 metri. Manita galben-verzilor a fost completată de dubla cehului Filip Sotornik care a înscris de două ori din interiorul careului pentru un clar și lipsit de orice dubiu 5-1.

O victorie meritată, sigură și de moral pentru Foresta care pare să nu aibă adversar într-o serie ce să recunoaștem pare extrem de facilă. Dacă la nivelul ierbii echipa locală stă cât se poate de bine, la nivel organizatoric lucrurile sunt tulburi. Probabil perioada imediat următoare va fi decisivă pentru viitorul clubului. Fie prin intermediul unor oameni de afaceri se va debloca situația financiară fie activitatea se va opri brusc.

O să fim aici fie pentru a saluta implicarea oricărui om potent în activitatea clubului fie pentru a cere explicații celor care au dus la falimentul fotbalului sucevean.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Știința Miroslava

Total
0
Shares
Related Posts