Clubul Sportiv Universitatea Suceava

– 1959 – Echipa de handbal masculin, Victoria Suceava, devine campioana regiunii Suceava.
– 1972 – 1981 – Echipa de handbal masculin CSU Suceava activează în Campionatul Naţional, divizia B, fiind antrenată de lectorul universitar Pop Şerban.
– 1976 – 13 iunie – La Suceava se desfăşoară, în aer liber, întâlnirea internaţională de handbal între echipa CSU Suceava şi reprezentativa Republicii Arabe Egipt.
– 1999 – Echipa de handbal masculin a Liceului cu Program Sportiv Suceava se clasează pe primul loc în finala Campionatului Naţional de Juniori III, antrenori Senciuc Gabriel si Brânduşe Petru.
– 2001 – Vaslui – Echipa de handbal a Liceului cu Program Sportiv Suceava devine Campioana naţională la juniori. Antrenori: Petru Ghervan şi Dumitru Bernicu.
– 2002 – se înfiinţează C.S. UNIVERSITATEA SUCEAVA, scopul fiind păstrarea “acasă” a valorilor sportului sucevean la ramurile de sport care activau în cadrul clubului.
-2005 – s-a înfiinţat CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA DIN SUCEAVA, de drept public, sub tutela Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în cadrul căruia funcţionează trei secţii: atletism, handbal, volei.
Scopul principal al CLUBULUI SPORTIV UNIVERSITATEA DIN SUCEAVA este de a organiza şi desfăşura activităţi sportive de performanţă şi de masă cu studenţii, cadrele didactice şi alte categorii de personal din Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, precum şi cu alte categorii de cetăţeni care respectă statutul clubului.
Echipa de handbal masculin Ambro Bucovina, actuala Universitatea Suceava, promovează în Campionatul Ligii Naţionale Universitare. Antrenori : Petru Ghervan si Petru Brândușe

Palmares internaţional:finalista CHALLENGE CUP 2008/2009 | Palmares intern:bronz LIGA NATIONALA DE HANDBAL 2010/2011
Premii
Palmares intern:
2002/2003, 2003/2004, 2004/2005 – Liga Naţională
2005/2006 – Divizia A, promovare în Liga Natională
2006/2007 – Locul IX, Liga Naţională
2007/2008 – Locul V, Liga Natională
2008/2009 – Locul V, Liga Natională
2009/2010 – Locul VI, Liga NaţionalăPalmares internaţional:

CHALLENGE CUP 2008/2009
► FINAL
UCM Sport Resita vs CSU Suceava 25 : 27 (13 : 15)
CSU Suceava vs UCM Sport Resita 20 : 25 (12 : 17)
► 1/2 FINAL
CSU Suceava vs BSV Bern Muri 35 : 31 (18 : 16)
BSV Bern Muri vs CSU Suceava 26 : 34 (14 : 15)
► 1/4 FINAL
UHK Krems vs CSU Suceava 26 : 29 (15 : 14)
CSU Suceava vs UHK Krems 32 : 24 (15 : 11)
► 1/8 FINAL
Liberty S. Bernardo vs CSU Suceava 29 : 34 (14 : 18)
CSU Suceava vs Liberty S. Bernardo 28 : 27 (13 : 12)
► ROUND 3
Bologna United vs CSU Suceava 30 : 26 (13 : 14)
CSU Suceava vs Bologna United 32 : 24 (14 : 11)

CHALLENGE CUP 2009/2010
► 1/4 FINAL
RD Slovan vs CSU Suceava 31 : 23 (17 : 12)
C.S.U. Suceava vs RD Slovan 32 : 25 (16 : 12)

► ROUND 4
CSU Suceava vs SC “Time-Burevestnik” 31 : 20 (15 : 13)
SC “Time-Burevestnik” vs CSU Suceava 21 : 31 (9 : 13)

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts