Claudia Costiuc va lua startul la Campionatul European de cros din Belgia

Dorneaca Costiuc Claudia, o tânără atletă în vârstă de 18 ani, pregătită de antrenorul Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra-Dornei, se pregătește să intre în lumina reflectoarelor la Campionatul European de cros care se desfășoară în Belgia, la Bruxelles. Competiția, ce adună la start 540 de atleți din 38 de țări, este un test al abilităților și rezistenței sportivilor în fața unor trasee dificile.

Costiuc Claudia face parte din delegația României, o echipă puternică formată din 11 sportivi, printre care se numără și Mihaela Maria Blaga, Alexandra Maria Hudea, Iulia Mărginean și Diana Verdeș, cu toții pregătiți să reprezinte cu mândrie culorile naționale. Pentru Claudia, este o premieră deosebită, fiind prima ei participare la un Campionat European de cros de categoria Under 20.

Traseul competiției este unul provocator, măsurând 5 kilometri, iar startul va fi dat în “Laeken Park” din Bruxelles. Duminică, 10 decembrie, la ora 13.25 (ora României), această tânără sportivă își va începe aventura europeană, cu determinare și pasiune.

Antrenorul Cristian Prâsneac, un nume binecunoscut în lumea sportului, a declarat cu încredere că echipa României este pregătită să facă față competiției europene. Mai mult decât atât, Prâsneac a subliniat că Mihaela Blaga, una dintre sportivele din echipă, vine la Europene cu un moral ridicat, susținut și de promisiunile Primarului Ilie Boncheș. Acesta a asigurat că până în Sărbătorile de Crăciun, sportivii vor fi recompensați cu premierele pentru anul competițional 2023.

În ceea ce privește selecția pentru această competiție de anvergură, antrenorul a explicat că criteriul principal a fost calificarea la Campionatul Național de cros de la Poiana Stampei. Prin muncă asiduă și kilometri parcurși în timpul perioadei de pregătire, Claudia și echipa României sunt gata să facă față uneia dintre cele mai grele competiții ale anului.

Anticipând viitorul, Prâsneac a subliniat că această experiență la Campionatul European de cros va fi o pregătire valoroasă pentru Claudia în perspectiva Campionatului Mondial U 20 din Lima, Peru.

Total
0
Shares
Related Posts