Claudia Costiuc, noua stea a atletismului românesc, premiată pentru performanțele din 2023

Sâmbătă, 17 februarie, în sala „Ioan Soter” din cadrul CNSB „Lia Manoliu”, a avut loc o seară de excepție pentru atletismul românesc. Ceremonia de premiere a celor mai bune performanțe ale anului 2023 a adus în prim-plan nu doar excelența sportului, ci și tradiția și continuitatea în atletismul românesc. Un moment special în care legendele au împărtășit din experiența lor și au transmis ștafeta noii generații.

Printre cei premiați de Federația Română de Atletism s-a numărat și Claudia Costiuc, o tânără atletă originară din Iacobeni, care a reușit să se remarce în anul competițional 2023 prin performanțe de excepție.

Claudia Costiuc, care activează la CSM Dorna Vatra Dornei, a fost onorată cu unul dintre trofeele destinate celor mai buni juniori, în cadrul unei ceremonii impresionante desfășurate în timpul finalei Campionatelor Naționale indoor de seniori și tineret. Acest moment de recunoaștere a avut loc în prezența unor mari nume din istoria atletismului românesc, cu medaliați olimpici care au fost prezenți pentru a-i onora pe cei care continuă să ducă mai departe tradiția performanței.

Sub îndrumarea antrenorului Cristian Prâsneac, Claudia Costiuc a reușit să-și facă simțită prezența în peisajul atletic european. Anul trecut, la Campionatul European U20, s-a clasat pe locul cinci în proba de 800 de metri și pe locul șase cu ștafeta de 4×400 de metri, demonstrându-și astfel talentul și dedicarea pentru acest sport exigent.

Un moment deosebit din ceremonia de premiere a fost acordarea trofeului către Claudia Costiuc de către Doina Ofelia Melinte, o adevărată legendă a atletismului românesc, medaliată olimpic la Jocurile de la Los Angeles din 1984.

De asemenea, pentru a sublinia importanța și recunoașterea performanțelor extraordinare, Federația Română de Atletism a acordat distincții și altor campioni olimpici de marcă, precum Constantina Diță, Gabriela Szabo, Paula Ivan, Maricica Puică, și Viorica Viscopoleanu.

Pe lângă Claudia Costiuc, au fost premiați și alți sportivi medaliați olimpici pentru rezultatele lor remarcabile, printre care se numără nume sonore precum Ionela Tîrlea, Marian Oprea sau Lidia Elena Simon.

 

Sursa foto: Agerpres

Total
0
Shares
Related Posts