Canotorii suceveni, medalii pentru România la Campionatul European de Canotaj

România triumfă la Campionatul European de Canotaj 2023, cucerind cinci medalii de aur și una de argint în prestigioasa competiție desfășurată la Bled, în Slovenia. Echipa națională de canotaj a demonstrat, încă o dată, puterea și calitatea remarcabilă a sportivilor români, reușind să obțină rezultate excepționale și să aducă onoare țării.

Prima medalie de aur a fost câștigată în proba de Patru rame feminin, unde Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au format o echipă impecabilă. Aceste talentate canotoare au reușit să parcurgă distanța într-un timp incredibil de 6:22.69, stabilind astfel un nou record european în disciplina lor.

Eforturile și determinarea băieților din echipa de 8+1 masculin au fost recompensate cu o prețioasă medalie de argint. Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu au realizat o performanță remarcabilă într-o competiție foarte strânsă. Aceștia au încheiat cursa în 5:28.14, luptându-se din greu pentru a urca pe podium.

Continuând seria de succese, Ionela Cozmiuc, una dintre cele mai talentate sportive din România, a adus acasă o nouă medalie de aur în proba de Schif simplu categorie ușoară (LW1x). Într-o performanță impresionantă, Cozmiuc a parcurs distanța în 7:32.43, stabilind astfel un nou record european în disciplina sa.

În proba de Dublu rame feminin, echipa formată din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel a adus o altă medalie de aur pentru România. Cele două canotoare au străbătut distanța în 6:56.40, demonstrând o armonie perfectă și un efort remarcabil.

Nu s-a oprit aici dominanța României, deoarece echipa de Dublu vâsle feminin, compusă din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a obținut o victorie impresionantă. Cele două sportive au încheiat cursa în 6:40.83, confirmând astfel valoarea și talentul lor.

Finalul de aur a fost marcat de echipa de 8+1 feminin, formată din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu. Aceste canotoare excepționale au dominat competiția și au încheiat cursa într-un timp uimitor de 6:01.55, aducând o altă medalie de aur pentru România.

România nu a reușit să repete ispra de anul trecut de la Europenele de la Munchen atunci când canotorii români au cucerit cinci medalii de aur şi trei de bronz, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Total
0
Shares
Related Posts