Patru rugby-iști de la LPS Suceava, convocați la echipa națională a României U18

Rugby-iștii Ionuț Cucoș, David Balan, Matei Bivol și Daniel Hostiuc pregătiți la clubul LPS Suceava de Codrin Prorociuc și Mihai Coca au fost convocați în echipa națională. 

Echipa Națională de Rugby U18 a României se pregătește pentru Campionatul European, urmând să participe la un stagiu de pregătire între 6-12 martie la CSN Snagov. Lotul este format din 30 de sportivi selecționați de staff-ul tehnic, provenind din 8 cluburi din țară și unul din Franța. Printre aceștia se numără și pilierul Alexandre Stoian, care evoluează în Franța la Castres Olympique.

România U18 are ocazia să participe direct în prima grupă a Campionatului European, fără a mai disputa un meci de baraj. Rugby Europe a anunțat că echipa Germaniei s-a retras din competiție, iar câștigătoarea meciului dintre Polonia și Elveția va accede direct în grupa Campionatului European. Așadar, România U18 rămâne în prima grupă a competiției și nu va mai întâlni câștigătoarea partidei dintre Polonia și Elveția, programată inițial în weekendul 29-20 aprilie la București.

Pentru a se pregăti pentru competiția europeană, echipa națională U18 a României are nevoie de o pregătire intensă și eficientă. Stagiul de pregătire de la CSN Snagov este o oportunitate excelentă pentru sportivi de a se antrena într-un mediu profesional, sub îndrumarea staff-ului tehnic.

Este important să se acorde o atenție deosebită pregătirii echipei de tineret, deoarece aceasta reprezintă viitorul rugby-ului românesc. Campionatul European de Rugby U18 oferă oportunitatea de a dezvolta și de a promova talentele românești, de a demonstra că România are potențialul de a fi un nume important în rugby-ul european și mondial.

Succesul la nivelul echipei naționale de rugby U18 poate fi o sursă de inspirație pentru tinerii jucători și poate încuraja dezvoltarea rugby-ului la nivel de cluburi și școli. În acest fel, rugby-ul poate deveni o sursă importantă de satisfacție și de dezvoltare personală pentru tinerii români.

Lotul României U18:
ACS Șoimii București: Albert Gorneanu, Rareș Juganaru, Răzvan Cojocaru, Mircea Munteanu, Mihai Niță, Mario Balan, Dorin Crăciun, Antonio Mitrea, Eliot Durieux
ACSO Pantelimon – CT Dinicu Golescu: Marian Valentin Andrei, Victor Corniciuc, Vlad Croitoru, Alexandru Coman
CSU CSR Săcele – RC Cristian: Tudor Solcan
CSS Bârlad: Cosmin Andone, Cristian Petrea, Rareș Mîrzac, Sebastian Tofan, Marian Pelin
CSM Constanța: Eduard Matei, Andrei Carta, Adrian Lupu
LPS Suceava: Ionuț Cucoș, David Balan, Matei Bivol, Daniel Hostiuc
CSS 2 Baia Mare: Adrian Hanting
CSS Viitorul Cluj Napoca: David Penciu
CSS Iași: Pavel Ursu
Castres Olimpique: Alexandre Stoian

Staff tehnic: Daniel Mitrea – director tehnic, Stelian Burcea – antrenor, Victor Bezușcu – antrenor, Marian Moroșan – preparator fizic, Vlad Ilie- doctor, Rareș Manolache – manager

Total
0
Shares
Related Posts