Bucovina Rădăuţi încheie turul în primele 4 | STATISTICI

Aflată pentru al 2-lea sezon consecutiv sub comanda cuplului de antrenori Dorin Goian – Daniel Bălan, Bucovina Rădăuţi termină turul pe locul 4 în clasament, având un parcurs similar cu cel de la sfârşitul turului sezonului trecut atunci când termina pe locul 3 cu acelaşi numar de puncte, 31.

Rădăuţenii au început sezonul cu un lot de 21 de jucători, însă din cauza accidentării suferită de Ionuţ Puianu chiar în prima etapă, aceştia au fost nevoiţi să transfere încă un portar ajungând astfel la un lot de 22 jucători, din care au fost folosiţi 21 pe parcursul celor 15 etape disputate în tur.

Andrei Alecsandru, Vasile Mihăeş şi Ionuţ Plămadă sunt cei trei jucători care au început din primul minut toate cele 15 meciuri, cu menţiunea că ultimii doi care au fost aduşi în vară la Rădăuţi s-au intergrat perfect în echipă.

Radu Ungurianu cu 14 meciuri, Vasea Vitu (13), Iosif Netbai (13), Daniel Zvoronciuc (12), Andrei Săhlean (11), Robert Ciobanu (10) sunt ceilalţi jucători care au prins printre cele mai multe meciuri ca titulari in tur. Daniel Zvoronciuc şi Andrei Săhlean fiind jucătorii sub 21 de ani cei mai folosiţi în turul campionatului.

Jucătorii care au prins mai puţin de 10 meciuri ca titular au fost: Florin Antonesei (9), Ionel Stoian (8), Iulian Ionesi (7), Vasile Dănilă (6), Abel Coajă (5), Daniel Paiuş (4), Daniel Bejenar (4), Liviu Busuioc (2), Cristi Butnariu (2), Ionuţ Puianu (1).

Cătălin Coroamă unul dintre golgheterii echipei în sezonul trecut respectiv Cosmin Țapu, jucător adus în vară la Rădăuţi sunt jucătorii care nu au prins niciun meci ca titular în tur, bifând însă câte 10 partide fiecare din postura de rezervă, în timp ce juniorul Robert Bosînceanu este singurul jucător din lotul de 22 care în acest tur de campionat nu a jucat.

Bucovina Rădăuţi a marcat 34 de goluri în acest tur de campionat, fiind pe locul 3 la acest capitol în Seria 1, iar la zestrea de goluri au contribuit zece jucatori:

  • Ionel Stoian – 10 goluri ( Sporting Lieşti (2), CSM Focşani (2), FC Botoşani II, Ozana Târgu Neamţ, CSM Paşcani (2), Dunărea de Jos Galaţi (2) )
  • Ionuţ Plămadă – 9 goluri ( Șomuz Fălticeni (4), Sporting Lieşti (2), CSM Focşani, Ozana Târgu Neamţ, CSM Paşcani )
  • Iosif Netbai – 4 goluri ( Aerostar Bacău, Ştiinţa Miroslava, CSM Focşani, Ozana Târgu Neamţ )
  • Radu Ungurianu – 2 goluri ( CSM Bacău, Oţelul Galaţi )
  • Daniel Paiuş – 2 goluri ( Aerostar Bacău, KSE Târgu Secuiesc )
  • Andrei Alecsandru – 2 goluri ( FC Botoşani II, CSM Paşcani )
  • Cosmin Țapu – 2 goluri ( CSM Paşcani (2) )
  • Vasile Vitu – 1 gol ( Huşana Huşi )
  • Iulian Ionesi – 1 gol ( Șomuz Fălticeni )
  • Liviu Busuioc – 1 gol ( CSM Paşcani )

Ionuţ Plămadă este singurul jucător din Seria 1 care a reuşit performanţa de a marca patru goluri într-un singur meci, în timp ce Ionel Stoian este jucătorul care a înscris cele mai multe duble în turul sezonului, iar Cosmin Țapu a marcat cele două goluri intrând pe parcursul meciului cu CSM Paşcani.

În lista celor zece jucători care au marcat pentru Bucovina Rădăuţi în tur se găseşte şi Liviu Busuioc, acesta fiind singurul jucător sub 21 de ani care înscrie pentru Rădăuţi.

Bucovina Rădăuţi se află la al 3-lea sezon consecutiv în Liga 3, în precedentele două sezoane, echipa reuşind o clasare în primele cinci formaţii. Aşa cum ne-a obişnuit şi în vară, nu ne aşteptăm să vedem prea multe schimbări în lotul echipei din Rădăuţi, însă cu siguranţă rădăuţenii vor rămâne o echipă puternică şi în retur.

Articol scris de: Marius Nicolae

Total
0
Shares
Related Posts