Bucovina Rădăuți câștigă derby-ul județului cu Foresta Suceava

”Galben-verzii” clachează la ultimul joc în fața propriilor suporteri din acest an și pierd în fața trupei pregătite de Ovidiu Murariu, scor 1-3. 

Succes important pentru Bucovina Rădăuți care se impune pe Areni în fața unei echipe aflată în colaps financiar. Jucătorii ”galben-verzilor”, neplătiți de mai bine de patru luni, înregistrează o nouă înfrângere în acest campionat și pierd poziția de lider în detrimentul echipei CSM Bacău. Sucevenii cedează în fața rădăuțenilor cu scorul de 1-3 la ultimul joc în fața propriilor suporteri.

Iosif Netbai a deschis scorul pentru formația lui Ovidiu Murariu în minutul 12 după o eroare a goalkeeper-ului sucevean, Toma Niga. Rădăuțenii și-au dublat mai apoi avantajul de pe tabelă în minutul 29 când tânărul Adrian Stroe a punctat pentru 2-0 și a stabilit astfel și scorul pauzei pe Areni. În partea secundă, Robert David avea să reducă din diferența de pe tabelă, iar ”galben-verzii” visau la o revenire spectaculoasă, însă Robert Ciobanu a risipit orice speranță a sucevenilor în minutul 84 atunci când a stabilit scorul final, 3-1 pentru formația rădăuțeană.

Surse din cadrul clubului spun că jucătorii suceveni sunt nemulțumiți de neplata salariilor și a faptului că riscă să plece acasă de sărbători fără nici un ban în buzunar. Ba mai mult, la mijlocul acestei săptămâni, o parte dintre jucători au fost în audiență la primarul Sucevei, Ion Lungu, însă acesta a ridicat din umeri și a spus că ceea ce ține de deconturi nu e treaba lui ci a celor care manageriază clubul. Totodată, conducerea clubului le-a promis jucătorilor că la începutul săptămânii viitoare le vor vira o parte din salariile restante. De partea cealaltă, la Bucovina Rădăuți, deocamdată e liniște și pace. Jucătorii lui Ovidiu Murariu nu au probleme financiare, iar rezultatele sunt mulțumitoare.

La partida dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, micuța galerie a ”galben-verzilor” a afișat un banner dedicat zilei de 28 noiembrie cunoscută ca Ziua Bucovinei.

foto: Tudy BT
foto: Tudy BT

Într-un alt meci al rundei, Șomuz Fălticeni a cedat pe terenul celor de la Știința Miroslava cu scorul de 3-2. Ieșenii au obținut toate cele trei puncte grație reușitelor semnate de Eric Alima Atangana, Vlad Danale și Vasilică Mihăeș (penalty), iar pentru gruparea pregtătită de Daniel Stoica au punctat Promise Nwodu și Ionuț Plămadă.

În runda următoare, Bucovina Rădăuți se va deplasa la Bacău pentru duelul cu Fotbal Club, Foresta Suceava la Uricani pentru a-și mai spăla din păcate cu Știința Miroslava în timp ce Șomuz Fălticeni va primi vizita liderului CSM Bacău.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac

Total
0
Shares
Related Posts