BOX | Andrei Bratu, vicecampion național

Sportivul pregătit de profesorul Andu Vornicu a disputat finala Campionatului Național de juniori, categoria 75 de kg, fiind învins de Rareș Stoiculescu.

Încă un an cu bani puțini și rezultate peste așteptări pentru secția de box a Clubului Sportiv Municipal Suceava. La finelel săptămânii trecute, unul dintre cei mai buni sportivi suceveni a urcat în ring pentru a pune mâna pe medalia de aur la categoria 75 de kilograme. Pugilistul sucevean, Andrei Bratu, a obținut în cele din urmă medalia de argint, deși acesta ar fi fost net superior adversarului său, legitimat la Dinamo București. Însă cum vechile obiceiuri sunt practicate și în ziua de astăzi, pugilistul sucevean a fost nevoit să se mulțumească și cu titlul de vicecampion.

Cei doi sportivi au primit câte două voturi favorabile, iar decizia finală a fost luată de cel de al cincilea arbitru care a văzut egalitate. Conform regulamentului, în astfel de situații, președintele Comisiei de Arbitri a fost nevoit să le solicite arbitrilor să voteze din nou, iar de această dată sportivul legitimat la Dinamo a avut parte de trei voturi favorabile.

”Ținând cont de modul în care a decurs programul de pregătire mă așteptam ca Andrei să cucerească titlul de campion, mai ales că a mai avut ocazia să boxeze cu adversarul său, la lotul național, ieșind mai de fiecare dată în avantaj. Din păcate, el n-a boxat la nivelul său maxim în finală, și astfel am ajuns în situația prezentată mai sus. N-avem ce face, suntem un club mic, așa că trebuie să ne obișnuim cu locul al doilea în astfel de ipostaze. Una peste alta, sunt mulțumit de Andrei, care a avut un traseu foarte dificil până în finală, ieșind învingător în semifinale din confruntarea cu campionul de anul trecut”, a declarat antrenorul Andu Vornicu, citat de Monitorul de Suceava.

Totodată, profesorul Andu Vornicu a ținut să le mulțumească pentru sprijin lui Ciprian Nuțu, Sergiu Rotari, Codruț Popescu, Bogdan Florea, Bogdan Straton și Clubului Sportiv Municipal Suceava.

Total
34
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts