Sponsori Sponsori

Arbitrajul, adversarul principal al Sucevei în jocul cu HC Buzău

Un rezultat absolut mincinos care nu a reflectat evoluția din teren a jucătorilor, așa poate fi descris rezultatul final al meciului dintre CSU Suceava și HC Buzău.

Mi-e foarte greu să cred că în anul 2022 jocurile pot fi decise în culise, însă la noi pare ca totul să fie posibil. Clubul Sportiv Universitar din Suceava nu a avut neapărat cea mai bună zi, însă seria de rezultate pozitive înregistrate în acest început de an a fost umbrită de eșecul în fața formației HC Buzău, ajutată fără doar și poate de cuplul de arbitri Hagiu – Gheorghiu care a întârziat în repetate rânduri atacurile ”universitarilor”. Bineînțeles, și arbitrii pot greși fiindcă sunt oameni, dar când erorile curg în cascadă e clar că deja lucrurile sunt inteționate.

Lăsând la o parte circul făcut de arbitri, dar și bucuria ostentativă a oaspeților la finalul jocului, jucăotrii pregătiți de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei au avut o evoluție destul de bună, iar printre jucătorii ”universitarilor” s-au remarcat de altfel tânărul Daniel Stanciuc care a reușit să înscrie 7 goluri, urmat de Claudiu Lăzurcă și Botond Balazs, ambii cu câte 5 reușite.

CSU Suceava a început jocul timid, iar buzoienii au trecut repede în avantaj care au profitat în câteva rânduri de neatenția jucătorilor pregătiți de cuplul Ghervan-Șoldănescu-Andrei. În momentul în care ”universitarii” au dat semne de revenire, arbitrii le-au făcut jocul și mai ușor oaspeților. La pauză, buzoienii au intrat cu un avantaj de două goluri, tabela arăta 13-11 în favoarea echipei pregătite de sârbul Pero Milosevic. Repriza a doua a fost una strânsă, însă sucevenii au fost ținuți la distanță de cei doi ”fluierași”. Pe final, ”universitarii” au cedat, iar buzoienii au obținut cele trei puncte în ultimele 15 secunde ale jocului. Scorul final 29-28 pentru formația oaspete, iar CSU Suceava a înregistrat prima înfrângere din 2022.

Trebuie să menționăm și faptul ca de fiecare dată publicul sucevean a fost la înălțime și și-a încurajat favoriții până la finalul meciului în ciuda prestației arbitrilor care fără nici o reținere și-au dus ”numărul” până în ultima secundă a jocului.

Clasamentul Ligii Zimbrilor:

În runda următoare, CSU Suceava va evolua în deplasare în compania formației CSM Alexandria.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Daniel Vatamanu

Total
0
Shares
Related Posts