Sponsori Sponsori

Andrei Burcă, fundașul de fier al naționalei României a fost la un pas de a semna cu Foresta Suceava

Dorit de Dorin Goian în 2015, președinte la Foresta Suceava în acea vreme, fundașul Andrei Burcă a fost întors din drum și a ales calea Botoșaniului. 

La 30 de ani, Andrei Burcă este unul dintre fotbaliștii care au pus umărul la calificarea după 8 ani a naționalei României la Euro. Fundașul de fier al ”tricolorilor” are însă o poveste interesantă, iar după multă muncă și ani în care s-a perindat la echipe importante din SuperLigă, Andrei a ajuns titular incontestabil în defensiva României, dar și a cluburilor pe la care a evoluat de-a lungul carierei sale.

În urmă cu 8 ani, Burcă se pregătea pentru un drum lung către Suceava pentru a semna cu gruparea de pe Areni care la acea vreme își schimba denumirea din Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava. Dorin Goian, președinte la acea vreme la gruparea suceveană, a fost cel care a negociat cu Andrei și căruia i-a prezentat obiectivul echipei. Cu nume importante precum Marius Matei, Bogdan Rusu, Lucian Dumitriu, Dorin Semeghin și Daniel Bălan, Foresta visa la o promovare în Liga I, lucru care îl încânta pe fundașul de 22 de ani la acea vreme.

“În vara lui 2015 era planul făcut și discutat cu familia. Ori joc în Liga 1, ori îmi văd de școală! Părinții mi-au spus tot timpul că trebuie să am planuri de rezervă în viață. Intrasem la facultate, deci, jucam la Bacău și timp de opt luni nu am luat niciun un ban. Când a venit luna iunie, echipa s-a desființat. Era 2015, aveam 22 de ani și nu știam ce să fac. Domnul Dorin Goian, pentru care am un respect foarte mare, mi-a propus să merg la Suceava, unde era el președinte. Eram în mașină cu un prieten, mai aveam cinci minute până să ajung la club, să semnez cu Suceava și mi-a sunat telefonul. Era fostul meu antrenor de la Bacău, Cristi Popovici, care era la FC Botoșani. M-a întrebat dacă am semnat cu Suceava, i-am zis că nu, atunci mi-a spus că mă dorește domnul Cornel Șfaițer la Botoșani. A fost la răscruce de drumuri! Aveam planul făcut în vara lui 2015 și era vorbit și cu familia. Dacă nu ajung să joc în Liga 1, îmi văd de școală și asta e cu fotbalul! Opt luni m-au ținut părinții cu banii. Nu se mai putea continua așa.”, a spus Andrei Burcă într-un interviu pentru Fanatik.ro.
După 8 ani, Burcă se poate lăuda cu un palmares important:
  • 3 titluri de campion al României;
  • Supercupa României;
  • titular de bază în echipa națională și, uneori, căpitan al naționalei;
  • calificare la EURO 2024;

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de, Andrei Burcă are o cotă de piață de 3,7 milioane de euro.

Total
0
Shares
Related Posts