Ancuța Bodnar și Simona Radiș, AUR pentru România în proba de dublu vâsle feminin

FANTASTIC! Suceveanca Ancuța Bodnar a luat AURUL în ziua în care a împlinit 24 de ani, alături de botoșăneanca Simona Radiș în proba de dublu vâsle feminin.

Cele două canotoare și-au completat astfel palmaresul care cuprindea titlul olimpic şi cel european în această probă. Ancuța Bodnar şi Simona Radiş au condus cursa detaşat, de la un capăt la altul, impunându-se cu timpul de 06:47.77. Argintul a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou (06:51.02), în timp ce bronzul a fost adjudecat de irlandezele Sanita Puspure şi Zoe Hyde (06:52.81).

Bodnar și Radiș au adus totodată a treia medalie de aur a României la Mondialele de la Racice, după cele obţinute de Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară (vineri), şi de echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (sâmbătă).

Tot duminică, România a obținut și cea de-a patra medalie de aur în proba regină a canotajului, 8+1 feminin (W8+) prin echipajul compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petereanu.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Balint Czucz Photography

Total
0
Shares
Related Posts