Sponsori Sponsori

Aissia Claudia Prisecariu și Daria Măriuca Silișteanu s-au întors acasă cu medalii de la FOTE Maribor

Imnul României a răsunat cu mândrie de două ori în Centrul de Natație Pristan din Maribor în cea de-a patra zi a întrecerilor de înot ale Festivalului Olimpic al Tineretului European. O zi de poveste pentru înotătorii români, care au cucerit două medalii de aur în finalele de la 200 m mixt și ștafetă 4×100 m liber.

Robert Andrei Badea și Aissia Claudia Prisecariu, alături de Ana Maria Sibișeanu, Daria Măriuca Silișteanu, Diana Gabriela Stiger și Denisa Maria Bacalu, au oferit un spectacol de excepție în competiție. Cu sprijinul unei galerii entuziaste din tribune, acești tineri înotători români au dat totul pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în două finale memorabile.

Robert Badea a demonstrat că experiența acumulată la ediția precedentă a competiției a contat enorm. Medaliat cu argint în ștafeta 4×100 m mixt la Banska Bystrica 2022, el a reușit să se impună acum la individual în proba de 200 m mixt, obținând medalia de aur la Maribor 2023.

Dar succesul echipei nu s-a oprit aici. Aissia Claudia Prisecariu, care la ediția anterioară a competiției a cucerit impresionant 4 medalii – 3 de argint (la probele de 100 m spate, 200 m spate și ștafeta combinată 4×100 m mixt) și una de bronz (în ștafeta 4×100 m mixt), a fost un veritabil motor de inspirație pentru colegele ei. Împreună au condus ștafeta feminină spre gloria olimpică, obținând medalia de aur la Maribor.

Un moment de excepție pentru echipa feminină de ștafetă 4×100 m liber, condusă de antrenorii Iulia Cristina Becheru, Gabriel Iulian Cojocaru, Marius Andrei Pinticanu și Valentina Georgiana Brat. Decizia lor de a înscrie ștafeta în concurs, chiar dacă implica un efort suplimentar pentru fete, s-a dovedit inspirată. Alegerea lor de a aduce pe podium cele cinci tinere înotătoare a fost răsplătită cu aur, demonstrând că munca susținută și profesionalismul antrenorilor au făcut diferența în performanțele echipei tricolore.

Total
0
Shares
Related Posts