Adrian Stroe, jucătorul Bucovinei Rădăuți, convocat la naționala României U16

Unul dintre cei mai talentați tineri jucători ai Bucovinei Rădăuți a fost convocat la lotul național de fotbal U16 a României pentru o acțiune ce va avea loc în perioada 7-10 martie. 

Motiv de sărbătoare la Rădăuți, unde ușor-ușor, tinerii jucători promovați la echipa mare de către Iulian Ionesi fac pasul către echipele naționale de tineret. Adrian Stroe de numai 15 ani a avut evoluții remarcabile în tricoul rădăuțenilor, iar la începutul campionatului tehnicianul Iulian Ionesi a mărturisit că Stroe este unul dintre pariurile sale. Nu de puține ori, Ionesi l-a trimis pe Stroe chiar din primul minut în teren, iar cel din urmă nu a dezamăgit.

Stroe a devenit cel mai tânăr debutant în Liga a III-a la vârsta de 15 ani, iar primul său meci a fost împotriva celor de la Juniorul Vaslui. Acesta este legitimat la gruparea rădăuțeană până în vara acestui an când cel mai probabil conducerea clubului îi va prelungi contractul. Cert este că tânărul Stroe a stârnit deja interesul mai multor cluburi.

”În timpul pandemiei mă recuperam pe stadion după o accidentare gravă și l-am văzut pe Adi jucându-se cu mingea. I-am propus să vină să se pregătească cu mine zilnic (de fapt au fost în jur de 20 de băieți care s-au perindat). Adi a fost singurul care a rezistat antrenamentelor fizice foarte intense. Mi-a plăcut ambiția lui și i-am propus să vină la echipa mare. Prin munca și seriozitatea lui și-a câștigat în scurt timp un loc de titular chiar dacă a debutat la Liga a III-a la 15 ani fără o zi. Mă bucur de această convocare la lotul național U16. Sper să fie un obișnuit al loturilor și în scurt timp să-l vedem la un nivel mai ridicat. Doamne Ajută!”, a fost mesajul transmis de Iulian Ionesi, tehnicianul grupării rădăuțene. 
De această convocare se bucură mai ales Adrian Stroe care crede că este un pas important în cariera sa și speră să se ridice la nivelul așteptărilor atât a antrenorilor de la lotul național cât și a celor care îl susțin necondiționat.
”Este o veste foarte bună pentru mine care îmi ridică moralul și vreau să-i mulțumesc antrenorului Iulian Ionesi cât si colegilor care îmi oferă încredere. Pe plan individual îmi doresc să joc cât mai bine și să nu-i dezamăgesc pe cei care mă susțin.”, a precizat și tânărul Adrian Stroe. 
Articol scris de: Adrian Negru
Sursa foto: Cristian Ploșceac
Total
21
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts