Sponsori Sponsori

Adrian Chiruț: ”Obiectivul principal rămâne promovarea în Liga Națională”

Antrenorii CSU Suceava, Adrian Chiruț și Iulian Andrei au dat, miercuri, 24 iunie, startul pregătirilor pentru turneul de promovare în Liga Națională. 

Universitarii suceveni au revenit la antrenamente după o pauză de mai bine de 3 luni sub comanda lui Adrian Chiruț și Iulian Andrei care au stabilit și câteva reguli stricte pentru jucători. Cei doi tehnicieni i-au rugat pe handbaliști să evite pe cât posibil ieșirile care nu necesită o urgență și să fie precauți cu privire la orice contact. În ceea ce privește lotul de jucători, nu mai puțin de 20 de jucători au fost prezenți la primul antrenament din această vară a formației CSU Suceava. Au fost și câteva absențe motivate a unor jucători care trebuie să sosească zilele următoare la Suceava. Totodată, staff-ul sucevean a măsurat temperatura fiecărui jucător pentru a se asigura că nu există probleme în cadrul echipei.

Adrian Chiruț: ”Trebuie să ne pregătim pentru primul pas, pentru promovare”

”Obiectivul rămâne în continuare promovarea pe care sperăm să o și obținem. Am făcut un lot competitiv, însă o parte dintre handbaliști vor pleca, cât pentru cei tineri suntem în discuții, dar e important să promovăm pentru a putea face și echipa a doua. Știm prea bine că e greu ca pentru jucătorii tineri să facă pasul direct la Liga Națională motiv pentru care ne dorim să facem și echipa a doua. A fost o perioadă în care am dus lipsa handbalului, dar și așa jucătorii s-au pregătit. În momentul de față, timp de două săptămâni vom fi nevoiți să desfășurăm astfel pregătirile, în aer liber. Suntem în discuții pentru câteva turnee de pregătire la Baia Mare, la Bacău, dar vom vedea unde vom merge. Este nevoie și de timp să putem omogeniza echipa, am transferat mulți jucători în această vară și e posibil să mai vină și alții. Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Suceava și Universității ”Ștefan cel Mare” care au rămas în continuare alături de noi și ne vor sprijini pentru a ne putea îndeplini obiectivul propus.”, a declarat Adrian Chiruț. 

Goalkeeper-ul Darius Makaria este încântat de revenirea acasă și speră ca CSU Suceava să facă parte din tabloul Ligii Naționale în sezonul următor.

”M-am întors la Suceava, m-am întors acasă. Începe o nouă etapă din viața mea și sper să fie toate bune. Am ales Suceava pentru că am fost coleg cu Adi Chiruț și am acceptat oferta de aici. Concurența este benefică pentru a putea face perfomanțe, iar noi de asta aveam nevoie. CSU Suceava se caracterizează prin voință și dăruirea pe teren.”, a declarat Makaria, goalkeeper-ul de 27 de ani, care a venit din Franța, de la echipa Cavigal Nice din Pro League

Alin Câmpan este de părere că CSU Suceava are forța necesară să promoveze în urma turneului care cel mai probabil va debuta la sfârșitul lunii iulie.

”Am venit la Suceava pentru că este un proiect îndrăzneț și că echipa are ca obiectiv promovarea în acest sezon. Suceava, cât timp a fost în Liga Națională, a avut mereu o echipă foarte bună și am decis să mă alătur acestui proiect. Trebuie să punem accent pe puterea grupului pentru a avea de câștigat.”, a precizat Alin Câmpan, noua extremă stânga a universitarilor. 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts