Sponsori Sponsori

Viitorul Liteni se impune cu scorul de 3-2 în fața formației Gauss Bacău în Cupa României – faza regională

Ionuț Nuțescu, Nicolae Gliga și Răzvan Bîgu i-au asigurat Viitorului Liteni victoria în duelul cu formația băcăuană, Gauss. 

Echipa pregătită de Demis Maranda și Cătălin Holca păstrează șansele calificării în finala regională după victoria cu Gauss Bacău. Jucătorii din Liteni mai au un singur hop până în finală, miercuri, pe stadionul Municipal din Vaslui. Gruparea vasluiană CSM pornește cu prima șansă în meciul cu formația suceveană, însă nici Petru Răzlog împreună cu compania nu vor lăsa armele jos.

Meciul cu Gauss Bacău a fost unul echilibrat din prisma scorului, însă jucătorii lui Demis Maranda și Cătălin Holca au ratat cât pentru un întreg campionat. Golgheterul Dănuț Lungu a fost ghinionistul zilei, acesta a ratat aproape din toate pozițiile, iar numai norocul a făcut ca poarta apărată de Radu Trandafir să nu fie „ciuruită” de goluri.

După o cascadă de ocazii pentru jucătorii suceveni, băcăuanii au deschis scorul prin Adrian Mocanu care a scăpat singur spre poarta lui Maihofer. Imediat după reușita oaspeților, trupa lui Maranda și Holca a fost mult mai atentă și a încercat să fructifice șansele de gol. Mai întâi, Ionuț Nuțescu a restabilit egalitatea printr-un gol superb sub transversală, iar mai apoi Nicolae Gliga l-a lăsat fără replică pe goalkeeper-ul băcăuan cu un șut imparabil de la 18 metri stabilind astfel și scorul pauzei, 2-1.

În partea secundă, mult mai relaxați, jucătorii Liteniului și-au făcut singuri viața grea ratând din nou o multitudine de ocazii. În urma unei erori în defensiva gazdelor, băcăuanii au restabilit egalitatea prin Cătălin Domnescu. Ghinionul jucătorilor pregătiți de Maranda și Holca părea să continue, iar în numai puțin de trei faze goalkeeper-ul oaspeților a scos mingea ca la handbal cu piciorul. Golul victoriei a venit cu câteva minute înainte de final, iar o boltă trimisă de fundașul stânga al Liteniului, Răzvan Bîgu, a intrat în poarta lui Radu Trandafir stabilind astfel scorul final, 3-2.

Pentru că așa cere regulamentul în această fază a competiției pentru a putea stabili departajarea în cazul în care echipele aflate în grupă termină la egalitate perfectă de puncte și cu același golaveraj s-au executat și penalty-uri, acolo unde băcăuanii s-au impus cu scorul de 6-5, însă fără a conta foarte mult în această grupă. Băcăuanii au pierdut ambele jocuri din grupa B, 0-8 cu CSM Vaslui și 2-3 cu CSO Viitorul Liteni.

CSO Viitorul Liteni: Maihofer – V. Răzlog, P. Răzlog, Aghiorghiesei, Bîgu, Nuțescu, Maftei, Rusu, Gliga, Lungu, Andronache. Rezerve: Abeni, Dumitraș, Mărăcineanu, Tomescu, Bumbac, Malanca, Curic. Antrenori: Demis Maranda și Cătălin Holca.

Duelul dintre CSM Vaslui și CSO Viitorul Liteni va avea loc, miercuri, 19 iulie, începând cu ora 18:00, pe stadionul Municipal din Vaslui.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Viitorul Liteni

Total
0
Shares
Related Posts