Titlul de Campioni Naționali la Dans Sportiv în anul 2023, la categoria Junior I, a ajuns la Suceava

În weekend-ul 3-5 martie, la Oradea, s-a scris istorie pentru județul Suceava la Dans Sportiv. Peste 500 de perechi de dansatori din România s-au înscris la Campionatul Național de Dans Sportiv 2023 și la Cupa Exclusive Oradea. Pentru prima oară în cei zece ani de activitate a Clubului Bucovina Dance Studio am avut prezente în finalele Campionatelor Naționale pe Secțiuni două perechi de copii care s-au calificat în toate cele patru finale. Homiuc Iustin, alături de Anton Maya s-au calificat atât în finala secțiunii de Dansuri Standard, cât și în finala secțiunii de Dansuri Latino la prima lor participare la un Campionat Național pe Secțiuni.

Mai mult decât atât, brigada de oficiali formată din cincisprezece arbitri internaționali invitați din țări precum Italia, Olanda, Israel, Anglia, Africa de Sud, Cehia, Belgia, Polonia, Letonia, Lituania, Bulgaria și Slovacia, i-au declarat pe micii dansatori Campioni Naționali la Dansuri Latino și Vicecampioni Naționali la Dansuri Standard, Junior I (12-13 ani). Aceste rezultate sunt cele mai importante pe plan național, întrucât primele două locuri se califică la Campionatele Mondiale și Europene, începând de la categoria Junior II (14-15 ani). A doua pereche care a strălucit în finalele Campionatelor este formată din Cocinschi Luca și Mazăre Antonia, copii care au participat la categoria 10-11 ani, fiind și ei la prima participare la un asemenea Campionat Național.

Calificarea sportivilor în finale le permite acestora participarea gratuită la loturile naționale de Dans Sportiv din vara acestui an, pregătindu-se astfel pentru următoarele competiții internaționale. Stratulat Andrei, alături de Mihai Alexia și Odochian David, alături de Lutaniuc Iustina s-au calificat până în semifinalele Campionatului Național, numărându-se printre cele mai bune douăsprezece perechi de dansatori din România, obținând astfel invitația de a participa și ei la loturile naționale.

La Cupa Exlusive de la Oradea, competiție națională ce s-a desfășurat în paralel cu Campionatul Național, Bucovina Dance Studio Suceava a fost reprezentată de nu mai puțin de șaptesprezece sportivi, după cum urmează:

– Domunco Mateo, alături de Stoler Larisa au urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria Basic Standard și pe a treia treaptă a podiumului la Basic Latino;

– Murariu Gavriil și Grigorean Denisa au câștigat medaliile de aur la categoria D Tineret Latino, acolo unde Odochian Alexandru și Mateiciuc Larisa au fost semifinaliști;

– Cocinschi Luca și Mazăre Antonia au urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria E 10-11 ani;

– Clim Albert și Anușca Maya au obținut locul 3 la categoria E 12-13 ani, Gîtman Alexandru și Manolache Ioana au obținut locul 5 la aceeași categorie, iar Mateiu Vlăduț și Ursu Antonia s-au calificat până în semifinale;

– Huțanu Mircea, împreună cu Pristavu Teodora au fost la un pas de calificarea în finala competiției de clasă E 14-15 ani, obținând locul 8 din 22 de perechi participante;

– Odochian David, alături de Lutaniuc Iustina au urcat pe prima treaptă a podiumului la categoriile Precompetițional 8-9 ani, două și trei dansuri.

– Săcăluș Alessya, s-a calificat în semifinalele competiției Solo Bronz, 12-15 ani.

“Au fost pe departe cele mai emoționante zile trăite în cariera noastră de antrenori, instructori și sportivi. Este un lucru pe care nu-l credeam realizabil prea curând, dat fiind numărul mare de cluburi de valoare din țară, experiența antrenorilor din multe orașe și, nu în ultimul rând, calitatea perechilor prezente la aceste Campionate. De acum, însă, urmează poate cel mai dificil dar și cel mai frumos drum la care nici nu visam acum zece ani de zile: participarea alături de perechile noastre la cele mai mari competiții din lume. A fost un vis pe care ne doream din inimă să îl realizăm, dar de care ne era și frică. Sacrificiul uriaș al sportivilor noștri care îi privează în mare parte de micile bucurii ale copilăriei și petrecutul a zeci de ore pe săptămână în sălile de dans pentru a reuși să evolueze încontinuu va trebui mult mai mult încurajat. Ne dorim din inimă să găsim și alți oameni care să creadă în visul tuturor campionilor noștri și să ni se alăture prin sprijinirea lor de acum înainte. Este vorba de seminarii în străinătate, de o pregătire la cel mai înalt nivel, de deplasări la concursuri internaționale și de achiziționarea costumațiilor care sunt foarte costisitoare. Fără toate acestea, cele două zile care au intrat în istoria Dansului Sportiv sucevean nu vor fi decât o simplă amintire peste câțiva ani. În încheiere, dorim să le mulțumim din inimă tuturor părinților care își dau sufletul pentru copii și fac eforturi supraomenești în vederea evoluției lor și tuturor antrenorilor care ne-au fost alături și i-au inspirat mereu pe acești copii!”, a declarat Vlad Palamariu, antrenor.

Total
0
Shares
Related Posts