Sponsori Sponsori

Suceveanul Andrei Ihnatiuc, polițist de frontieră, a devenit multiplu campion național și balcanic

Originar din comuna Ulma, județul Suceava, Andrei a reușit să urce pe podium IPA GAMES 2024, desfășurat în perioada 19-23 mai la Cheile Grădiștei, județul Brașov.

Andrei Ihnatiuc, agent de poliție la Sectorul Poliției de Frontieră Vișeu de Sus și membru al IPA Regiunea 2 Maramureș, continuă să își consolideze reputația de sportiv de elită. La recentul IPA GAMES 2024, desfășurat în perioada 19-23 mai la Cheile Grădiștei, județul Brașov, Andrei a obținut rezultate remarcabile. El s-a clasat pe locul I la proba de cross 5000 m alături de echipa României, formată din căpitanul Cucolea Andrei de la Jandarmeria Română și subinspectorul de poliție Culea Olimpian Ștefan de la IPJ Călărași. În plus, Andrei a obținut locul II la proba de cross 5000 m individual masculin.

Competiția a reunit 800 de concurenți din 31 de țări, care s-au întrecut în diverse discipline sportive. Performanțele lui Andrei nu sunt surprinzătoare, având în vedere palmaresul său impresionant: 25 de titluri naționale și 4 titluri balcanice, obținute atât individual, cât și cu echipa. Acest tânăr de doar 20 de ani și-a început activitatea sportivă la vârsta de 14 ani în cadrul Clubului Sportiv Școlar Rădăuți, demonstrând de la început ambiție și perseverență.

Originar din comuna Ulma, județul Suceava, Andrei a fost inspirat de exemplul tatălui său, agent de poliție la SPF Brodina. Urmând principiul enunțat de Nicolae Iorga, conform căruia „copilul nu datorează părintelui viața, ci creșterea”, părinții lui Andrei l-au sfătuit să urmeze o carieră în cadrul Poliției de Frontieră Române. Cu toate acestea, Andrei nu a renunțat la pasiunea sa pentru sport.

Anul trecut, în timp ce era elev la Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră Oradea, Andrei a participat la Campionatul European de Atletism al Polițiștilor, organizat de Uniunea Sportivă a Polițiilor din Europa, reprezentând cu succes România. Participarea sa la competiții internaționale a fost susținută financiar de IPA Regiunea 2 Maramureș, un sprijin esențial pentru cariera sa sportivă.

Total
0
Shares
Related Posts