Gânduri la dispariția Forestei – “Regele a murit. Trăiască regele.”

Iarna anului 2024 va rămâne cu siguranță un moment de referință în istoria fotbalului sucevean. E iarna în care încă un club local de fotbal dispare de pe harta sportului rege.

La 8 ani de la schimbarea denumirii din Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava clubul fanion al județului își dă obștescul sfârșit. Cu datorii acumulate în timp, cu memorii către foști angajați, cu restanțe actuale la plata salariilor și restul serviciilor, clubul de pe Areni deși aflat în postura de lider al clasamentului își încheie subit activitatea lăsând în urmă 8 ani tulburi, zbuciumați și cu certitudine sub așteptările tuturor în materie de obiective atinse.

Meciurile din Cupa României cu Steaua (actuala FCSB), Dinamo, Gaz Metan Mediaș sau UTA Arad, din păcate nu au reușit să balanseze un taler care la polul opus a adus ratări succesive ale promovării în liga a 2-a, scandaluri interne cu foști antrenori și jucători sau certuri la nivel administrativ.

Dar precum e în viață când cineva își trăiește ultimele clipe, într-un alt colț de lume, țară, oraș sau sat, un alt prunc așteaptă să vadă pentru prima dată lumina zilei. Comparația vine mănușă și în cazul de față.

Nu mai târziu de vara acestui an, un alt club va deveni probabil atracția principală a microbiștilor din municipiu sau de ce nu, din întreg județul. Sub denumirea de ACSM Cetatea 1932 Suceava, noul club privat va începe activitatea sportivă din eșalonul patru, odată cu debutul sezonului 2024-2025. Așadar, într-un scenariu optimist municipiul Suceava va putea avea din nou echipă la liga a 3-a din vara anului viitor.

Închei cu un îndemn așa cum o fac aproape tot timpul. Dacă am fost cu toții alături de Foresta din momentul 2016 până în prezent, cântând după goluri importante, protestând la decizii controversate, bucurându-ne la victorii de referință, avem obligația de a face la fel și pentru Cetatea.

Sub standardul propovăduit întotdeauna de mine “Mereu alături de echipa orașului indiferent de denumire, culori sau eșalon valoric!”

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts