Fălticenenii adună medalie după medalie la Campionatul Național de Cadeți

Înotătorii fălticeneni obțin medalii după medalii și bat recoduri naționale la Campionatul Național de Cadeți desfășurat în aceste zile la Miercurea Ciuc. 

Atenție, România! Vin generații de aur la înot. Timp de trei zile cei mai buni înotători din România se întrec în probele Campionatului Național de Cadeți de la Miercurea Ciuc. Iar de departe, o parte dintre cei mai buni vin de la Fălticeni. Daria Măriuca Silișteanu, David Ionuț Zarojanu, Alecsia Tenciu, Lorena Otvos și Daria Asaftei. O altă talentată înotătoare a României, Aissia Prisecariu nu a participat la acest campionat național.

Daria Măriuca Silișteanu a devenit joi, 8 decembrie, campioană națională la înot, la juniori 13 ani, în proba de 200 m spate cu timpul de 2.12.07 și a bătut recordul național care data din anul 1985. Vineri a fost rândul altui înotător fălticenean să bată un record național. David Ionuț Zarojanu a devenit campion național la juniori 14 ani în proba de 200 m liber. Acesta a bătut un record național ce data din 2003 cu un timp de 1:59. David a reușit un timp de 1:55:78 după ce în urmă cu un an la aceeași probă scotea un timp de 02:02:93. De menționat că înotătorul fălticenean a doborât un record pe care nici măcar David Popovici nu a reușit să-l depășească.

Tot vineri, Daria Măriuca Silișteanu la o zi după ce a devenit campioană națională în proba de 200 m spate, aceasta a reușit o nouă performanță. Înotătoarea din Fălticeni a obținut locul 1 și la 100 m liber cu un timp de 57:88 reușind să doboare astfel un vechi record național ce data din anul 1988.

De altfel, David Ionuț Zarojanu a devenit campion și la 100 m liber stabilind un nou record național cu un timp de 53:00 cu 55 de sutimi mai bun decât vechiul record înregistrat în 2021.

Alecsia Tenciu a devenit campioană la 200 m bras – junioare 13 ani. Sportiva fălticeneancă a reușit un timp de 2:32.63 doborând astfel vechiul record național de 2:34.77, înregistrat în anul 2004. În aceeași probă, Daria Asaftei, o altă înotătoare de la Nada Team din Fălticeni, a reușit să se claseze pe locul al treilea.

Sâmbătă, 10 decembrie, Daria Măriuca Silișteanu a devenit campioană națională și în proba de 50 m liber obținând un nou record național.  Timpul obținut de tânăra înotătoare a fost de 26:17 mai bun cu aproape o secundă față de vechiul record înregistrat în anul 1992. Tot sâmbătă, ștafeta feminină de 4×50 m mixt a clubului din Fălticeni a devenit campioană națională la juniori 13 ani. Componența ștafetei a fost formată din Daria Silișteanu, Alecsia Tenciu, Lorena Otvos și Daria Asaftei. Daria Silișteanu (28:27) a doborât un alt record național la 50 m spate la seniori ce aparținea de această dată înotătoarei Aissiei Prisecariu (28:30)
În aceste zile, înotătorii fălticeneni au obținut clasări și pe locurile 2 și 3 după cum urmează:
  • Alecsia Maria Tenciu – locul 2 la 100 m bras
  • Daria Asaftei – locul 3 la 100 m bras
  • Daria Măriuca Silișteanu – locul 2 la 100 m mixt
  • Daria Asaftei – locul 3 la 200 m bras
  • David Ionuț Zarojanu – locul 3 la 50 m liber

Probele vor continua și duminică unde sportivii suceveni au șansa de a obține și alte medalii la înot în cadrul Campionatului Național de Cadeți.

 

Articol scris de: Adrian Negru | Facebook

Sursa foto: Codrin Anton | Facebook

Total
0
Shares
Related Posts