Despre Foresta Suceava și Viitorul Liteni…

Viitorul nu sună deloc bine pentru Foresta Suceava, iar de scandalurile iscate la clubul de pe Areni profită adversarele de Liga a III-a. 

Gruparea suceveană pare să fi intrat într-o groapă adâncă din care cu greu va ieși la mal. Conferința de presă organizată în urmă cu mai bine de o săptămână de antrenorul Dorin Goian, președintele executiv Gabriel Clim și vicepreședintele executiv Marian Bordeianu a scos la iveală o serie de nereguli făcute de membrii fondatori: Ion Lozovan, Andrei Ciutac și Mihai Ungurian. Primii trei au și demisionat odată cu dezvăluirile făcute motiv pentru care trioul Lozovan-Ciutac-Ungurian au promis că vor organiza la rândul lor o conferință de presă.

Totodată, jucătorii echipei sucevene au luat și ei o poziție vis-a-vis de acest scandal, iar căpitanul Toma Niga a reacționat dur la adresa membrilor fondatori. Însă majoritatea contractelor au ajuns la final, iar o parte dintre jucători au semnat deja cu alte echipe în timp ce ceilalți sunt curtați de rivalele Forestei.

Credibilitatea suporterilor față de conducerea clubului a scăzut dramatic, iar cei mai mulți dintre aceștia le cer demisia lui Lozovan, Ciutac și Ungurian care s-au abonat de câțiva ani buni la banul public al sucevenilor. Aceste scandaluri nu doar că au produs valul de demisii ale lui Goian, Clim și Bordeianu ci și dorința mai multor jucători de a părăsi cât mai repede Areniul. În acest moment, gruparea suceveană mai are sub contract doar câțiva jucători care la rândul lor vor să plece. Bucovina Rădăuți este unul dintre cluburile care a profitat deja de acest conflict și a reușit să semneze cu Cornel Căinari, însă mai urmează și alți fotbaliști care vor debarca la gruparea antrenată de Ovidiu Murariu.

Timpul devine un alt dușman al Forestei, motiv pentru care, dacă vor continua Lozovan, Ciutac și Ungurian, le va fi extrem de greu să încropească o echipă care să se bată pentru promovarea în Liga a II-a în sezonul ce va începe spre finele lui august. O dată pentru că fotbaliștii români nu vor accepta să vină în ”mocirla” de pe Areni, acolo unde situația salariilor întârziate este de ani buni în condițiile în care bugetul oferit de primărie a crescut de la un an la altul, iar cheltuielile s-au redus simțitor odată cu retrogradarea în Liga a III-a a echipei sucevene. Așadar, Foresta se pregătește de un viitor fără orizont care probabil va apela din nou la serviciile jucătorilor și antrenorilor străini pentru că da, clubul a devenit o afacere profitabilă.

Cât depsre Viitorul Liteni, echipa care are mari șanse să facă parte în viitorul sezon din al treilea eșalon de fotbal, iar cum mulți dintre iubitorii fotbalului sucevean cer ca această echipă să fie redenumită și să reprezinte echipa județului, echipa tuturor sucevenilor. Țin să vă precizez un lucru deși nu îmi place să țin în lanț aceste vești mai puțin bune, însă este imposibil să schimbi numele echipei din Liteni. Asta pentru că Federația Română de Fotbal are un regulament strict vis a vis de denumirea echipei, nu poți schimba numele unui club dacă nu a evoluat cel puțin un sezon la nivelul acelui eșalon fotbalistic. Așadar, în acest caz, timp de un an echipa Viitorul Liteni trebuie să joace cu această denumire.

Un alt aspect îl reprezintă faptul că echipa este club sportiv orășenesc ceea ce înseamnă că este susținută de Primăria și Consiliul Local al Orașului Liteni, aici va trebui ca și cei pe care i-am pomenit să fie de acord cu această schimbare. Însă eu cred că dacă echipa din Liteni va avea posibilități financiare cu siguranță locuitorii orașului vor prefera ca favoriții să le reprezinte comunitatea în Liga a III-a.

Acum cine știe, poate vor vrea membrii fondatori ai Forestei să transfere întreaga echipă a Liteniului pe Areni. 🙂 Însă rana fotbalului sucevean rămâne în continuare deschisă, iar acum poate singurele speranțe legate de Liga a II-a ar putea să vină fie de la Rădăuți fie de la Fălticeni. Cât despre Foresta vom trăi și vom vedea…

Hai, Liteniul! Anul ăsta în Liga a III-a, la anul poate într-a II-a 🙂

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts